Απεργία την Πρωτομαγιά

Συγγραφείς αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη ζήτησαν την απόσυρσή της

Συγγραφείς αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη ζήτησαν την απόσυρσή της Facebook Twitter
Συγγραφείς της αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροξυχλωροκίνη ζήτησαν την απόσυρσή της
0

Οι τρεις από τους τέσσερις συγγραφείς μιας αμφιλεγόμενης μελέτης για την υδροκυχλωροκίνη ζήτησαν να αποσυρθεί το σχετικό άρθρο.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, αφορούσε τη χρήση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με τους τρεις επιστήμονες, η μικρή εταιρεία Surgisphere που παρείχε τα δεδομένα, αρνείται να δώσει πλήρη πρόσβαση σε αυτά ώστε να εξεταστούν από ανεξάρτητη πηγή.

Το φάρμακο κατά της ελονοσίας έχει αμφισβητηθεί εν μέρει λόγω της υποστήριξης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και των επιπτώσεων της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet τον περασμένο μήνα.

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι η Surgisphere, η εταιρεία που παρείχε τα δεδομένα, δεν θα μεταφέρει το πλήρες σύνολο δεδομένων για ανεξάρτητη αναθεώρηση και ότι «δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν την αλήθεια των κύριων πηγών δεδομένων».

Επισήμαναν δε, ότι ο τέταρτος συγγραφέας, που είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που τα συνέλεξε, αρνείται να επιτρέψει την πρόσβαση.

Η εταιρεία, δεν σχολίασε σχετικά.

Το περιοδικό Lancet από την πλευρά του ανέφερε σε δήλωσή του ότι «υπάρχουν πολλές εκκρεμείς ερωτήσεις σχετικά με το Surgisphere και τα δεδομένα που φέρεται να περιλαμβάνονται σε αυτήν τη μελέτη».

Σύμφωνα με τη μελέτη, η χορήγηση υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς με Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο να πεθάνουν.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM