Οι αλληλεπιδράσεις με την Alexa, την εικονική προσωπική βοηθό της Amazon, θα γίνουν σύντομα πολύ πιο διασκεδαστικές, καθώς ο ηθοποιός Samuel L Jackson υπέγραψε να δανείσει τη φωνή του στην εφαρμογή.

 

Ο σταρ του Χόλιγουντ, είναι ο πρώτος διάσημος που θα δανείσει τη φωνή του στην Alexa μέσω ενός καινοτόμου προγράμματος, αργότερα αυτό το έτος. Ωστόσο το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι διαθέσιμο έναντι αμοιβής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon.

 

Η λειτουργία θα επιτρέψει στους χρήστες των συσκευών με δυνατότητα Alexa να αλληλεπιδρούν με μια έκδοση τεχνητής νοημοσύνης του ηθοποιού που αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία της εταιρείας. Ο Samuel L Jackson δεν είναι η πρώτη διασημότητα που «συνεργάζεται» με την Alexa, αλλά σε προηγούμενες περιπτώσεις οι αλληλεπιδράσεις βασίστηκαν σε προ-ηχογραφημένο ήχο και έτοιμες απαντήσεις.

 

 

 

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περισσότερες φωνές διασημοτήτων θα προστεθούν στην εφαρμογή το 2020. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα, ήταν μια από τις ενημερώσεις της Alexa που ανακοινώθηκε στην ετήσια παρουσίασης της Amazon στο Σιάτλ την Τετάρτη. Άλλες ενημερώσεις περιελάμβαναν νέες επιλογές απορρήτου όπως αυτόματη διαγραφή δεδομένων φωνής και νέες εντολές που αναγκάζουν το πρόγραμμα να αποκαλύψει τα δεδομένα που έχει συλλέξει.

 

Τα χαρακτηριστικά απορρήτου προέρχονται από ανησυχίες σχετικά με τη διατήρηση και επεξεργασία των δεδομένων των χρηστών από την εταιρεία και τη δυνατότητα των συσκευών της να καταγράφουν συνομιλίες.