Βιντεοπαιχνίδια νέας γενιάς και cloud gaming στην έκθεση Gamescom

Βιντεοπαιχνίδια νέας γενιάς και cloud gaming στην έκθεση Gamescom Facebook Twitter
0

Στη μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κολωνία το gaming έχει την τιμητική του. Φέτος το βάρος πέφτει στις υπηρεσίες cloud και στο πώς αυτές αλλάζουν τα δεδομένα.

Η Gamescom δεν χρειάζεται συστάσεις στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και των νέων τεχνολογιών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων διαδραστικής ψυχαγωγίας στον κόσμο, η οποία από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.

Ενδεικτικά μόνο πέρσι επισκέφθηκαν την Gamescom πάνω από 370.000 επισκέπτες: επαγγελματίες και ερασιτέχνες gamers και ειδικοί από τον χώρο των νέων τεχνολογιών αλλά και των τηλεπικοινωνιών, δεδομένου ότι το ίντερνετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του gaming. Στον τεράστιο εκθεσιακό χώρο των 210.000 τ.μ. πάνω από 1000 εκθέτες παρουσιάζουν φέτος ό,τι νεότερο και πιο καινοτόμο έχουν να προσφέρουν. Aνάμεσά τους παρούσα στην Gamescom είναι και η ελληνική Enarxis Dynamic Media με έδρα στην Αθήνα.

 

Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα
Στο επίκεντρο της φετινής Gamescom βρίσκεται το λεγόμενο cloud-gaming. Στην πράξη αυτό που αλλάζει με την εισαγωγή των cloud τεχνολογιών είναι ότι η συμμετοχή στο βιντεοπαιχνίδι αποσυνδέεται από την ανάγκη για σταθερό υπολογιστή. Τα παιχνίδια δεν αποθηκεύονται πλέον σε έναν σκληρό δίσκο αλλά σε έναν απομακρυσμένο κεντρικό διακομιστή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να παίξει το αγαπημένο παιχνίδι του από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, laptop, smartphone, tablet ή ακόμη και σε smart-tv, με μόνη προϋπόθεση το γρήγορο και σταθερό ίντερνετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το cloud-gaming υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια, ωστόσο πλέον γίνεται σταδιακά ο κανόνας, με μεγάλες πλατφόρμες όπως η google να επενδύουν συστηματικά σε αυτό.

Βιντεοπαιχνίδια νέας γενιάς και cloud gaming στην έκθεση Gamescom Facebook Twitter

To μεινέκτημα της νέας γενιάς βιντεοπαιχνιδιών είναι βέβαια «ο ίδιος της ο εαυτός». Με άλλα λόγια η απόλυτη εξάρτηση από το ίντερνετ. Με μια αργή ή ασταθή σύνδεση στο διαδίκτυο η εικόνα των βιντεοπαιχνιδιών παγώνει και ο χρήστης δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει από το σημείο που σταμάτησε. Αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις βρίσκονται βέβαια και οι προγραμματιστές. Ο κόσμος του cloud-gaming είναι διαφορετικός, αφού κάθε βιντεοπαιχνίδι πρέπει να προσαρμόζεται στα τεχνικά δεδομένα και τις δυνατότητες της εκάστοτε φορητής συσκευής πχ. ενός smartphone.

Αυξάνεται ο τζίρος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών
Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών ανθεί. Πέρυσι τα κέρδη της βιομηχανίας gaming αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 11%, με τον τζίρο να αγγίζει τα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. 

 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΡΜΑ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Τech & Science / Γιατί οι μικροοργανισμοί που ζουν στο δέρμα μας έχουν μεγάλη σημασία

Δισεκατομμύρια βακτήρια, μύκητες και ιοί κατοικούν στην επιφάνεια του σώματός μας και μόλις πρόσφατα αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος τους για την υγεία μας
THE LIFO TEAM
Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Τech & Science / Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Η Meta περιορίζει δραστικά τη VR εκδοχή του Horizon Worlds και δείχνει όλο και πιο καθαρά ότι το αρχικό metaverse όραμα του Mark Zuckerberg περνά σε φάση υποχώρησης, την ώρα που το βάρος της εταιρείας μεταφέρεται στην AI.
THE LIFO TEAM
Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Τech & Science / Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Η νέα διευθύντρια του Wired περιγράφει στους New York Times τη στροφή του περιοδικού προς μια πιο πολιτική και συγκρουσιακή tech δημοσιογραφία, μια στροφή που δίνει νέο βάρος στο brand αλλά δεν αποφεύγει και τις αστοχίες
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ