Τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια της Google επεκτείνουν την κυριαρχία της

Τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια της Google επεκτείνουν την κυριαρχία της Facebook Twitter
0

H Google, ως τμήμα της Alphabet Inc., ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τις υπηρεσίες Cloud σε πέντε νέες περιοχές και θα κατασκευάσει τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια για την εξυπηρέτηση των αναγκών χωρητικότητας.

Η Google, έχει δαπανήσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της υποδομής της τα τελευταία τρία χρόνια και ακόμα φαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρώσει. Από τα κέντρα δεδομένων της Cloud πλατφόρμας της έως τα υποθαλάσσια καλώδια, η Google θέλει να συνδέει τον κόσμο και να εξυπηρετεί τους πελάτες της σε ακόμη περισσότερες περιοχές. Η πλατφόρμα Cloud της Google (Google Cloud Platform) λειτουργεί ήδη σε δεκατρείς περιοχές (Τόκιο, Ταϊβάν, Μουμπάι, Σιγκαπούρη, Σίδνεϊ, Λονδίνο, Βέλγιο, Φρανκφούρτη, Σάο Πάολο, Όρεγκον, Αϊόβα, Βόρεια Βιρτζίνια και Νότια Καρολίνα). Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αποθηκευτικά Cloud συστήματα στον κόσμο, αφού η εταιρεία εκτιμά ότι το δίκτυό της αντιπροσωπεύει σήμερα το 25% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο.

Τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια της Google επεκτείνουν την κυριαρχία της Facebook Twitter
To Google Cloud Platform λειτουργεί ήδη σε 13 σημεία του πλανήτη.

Η πλατφόρμα πρόκειται να επεκταθεί στο Χονγκ Κονγκ, στο Λος Άντζελες, το Μόντρεαλ, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες σε αυτές τις περιοχές που εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα Cloud της Google (για τη χωρητικότητα των διακομιστών τους) θα έχουν υψηλότερες επιδόσεις, λιγότερα προβλήματα και άρα, λιγότερες διακοπές υπηρεσιών.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ζουν σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με την Google, κανονικά θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα, αφού αυτές οι επενδύσεις σημαίνουν ταχύτερη και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα για όλους τους χρήστες ή τους πελάτες της Google. Η εταιρεία σήμερα έχει άμεσες επενδύσεις σε 11 καλώδια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχεδιάζονται ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Τρία νέα υποθαλάσσια καλώδια της Google επεκτείνουν την κυριαρχία της Facebook Twitter
Το διάγραμμα δείχνει τρεις νέες επενδύσεις σε καλώδια υποθαλάσσιων γραμμών, που θα επεκτείνουν τη χωρητικότητά του Google Cloud Platform στη Χιλή, την Ασία και τον Ατλαντικό.

Τα νέα καλώδια, τα οποία έχουν και διαφορετικά ονόματα, είναι το Curie που θα συνδέσει τη Χιλή με την Καλιφόρνια, το Havfrue που θα συνδέσει τις ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία και το σύστημα καλωδιώσεων Hong-Kong-Guam (HK-G) που θα συνδέσει σημαντικούς κόμβους σε περιοχές της Ασίας. Το σημαντικό νέο είναι ότι το πρώτο θα είναι ιδιόκτητο της Google, ενώ στα άλλα δύο θα συμμετέχουν και άλλες εταιρείες και οργανισμοί. Με την κατασκευή του Curie η Google θα γίνει η πρώτη σημαντική μη-τηλεπικοινωνική εταιρεία με ιδιωτικό διηπειρωτικό καλώδιο.

Η Google συνεργάζεται επίσης με το Facebook, την εταιρεία κατασκευής υποθαλάσσιων δικτύων Aqua Comms και τη βιομηχανική ομάδα Bulk Infrastructure για το καλώδιο Havfrue, το οποίο θα συνδέει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία. Ο όμιλος έχει κλείσει ήδη τη συμφωνία με τον υποθαλάσσιο προμηθευτή συστημάτων επικοινωνίας TE Connectivity για την κατασκευή του καλωδίου. Η TE Connectivity έχει ήδη ξεκινήσει να εξειδικεύει και να βάζει σε πεδίο εφαρμογής την πορεία του καλωδίου.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM