Zoom ή FaceTime: Το διαδικτυακό ντιμπέιτ των ημερών

Zoom ή FaceTime: Το διαδικτυακό ντιμπέιτ των ημερών Facebook Twitter
0

Η τηλεργασία είναι για τους περισσότερους από εμάς μια ξαφνική αναγκαστική συνθήκη, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτής της νέας εργασιακής κανονικότητας, πολλοί έχουμε μπει στη διαδικασία να αναζητήσουμε online εφαρμογές και υπηρεσίες για βιντεοκλήσεις, προκειμένου να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά με τους συναδέλφους. Δύο από τις πιο γνωστές υπηρεσίες αυτού του είδους είναι το Zoom και το FaceTime. Ποιες είναι, όμως, οι διαφορές ανάμεσά τους και κυρίως ποια από τις δύο θα μας φανεί περισσότερο χρήσιμη ανάλογα με τις ανάγκες μας; 

Η πρώτη ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου είναι: τι ακριβώς ζητάω από αυτή την υπηρεσία; Εάν, δηλαδή, θέλεις να μιλήσεις με κάποιο φίλο, τους γονείς ή τα παιδιά σου, τότε το FaceTime μάλλον είναι η καλύτερη λύση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχεις iPhone. Ο λόγος, φυσικά, είναι επειδή κατά πάσα πιθανότητα το έχεις ήδη χρησιμοποιήσει και άρα ξέρεις πώς περίπου δουλεύει.

Στα πλαίσια αυτής της νέας εργασιακής κανονικότητας, πολλοί έχουμε μπει στη διαδικασία να αναζητήσουμε online εφαρμογές και υπηρεσίες για βιντεοκλήσεις, προκειμένου να επικοινωνήσουμε πιο αποτελεσματικά με τους συναδέλφους.


Αντιθέτως, εάν η συνομιλία σου έχει έναν πιο «επίσημο», επαγγελματικό χαρακτήρα, τότε θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις το Zoom, γιατί η φύση της συγκεκριμένης υπηρεσίας ταιριάζει περισσότερο για τέτοιου είδους επικοινωνία. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Zoom είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις συσκευή iOS, καθώς δουλεύει εξίσου καλά σε Windows, Android συσκευές ή ακόμη και Linux (πέρα από Mac, iPhone και iPad).

Εκτός αυτού, το Zoom είναι μια υπηρεσία full-on video conferencing, πράγμα που σημαίνει ότι σου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστείς φακέλους, να στείλεις γραπτά μηνύματα στους συναδέλφους σου ή ακόμη και να κάνεις screenshots. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, μάλιστα, είναι ιδανική και για μαθήματα, καθώς σε μια συνομιλία μπορούν την ίδια στιγμή να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που μέσω του Zoom διοργανώνονται webinars με πάνω από 10.000 θεατές, οι οποίοι ναι μεν παρακολουθούν αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν. 

Επίσης, κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως ο διαχειριστής της εκάστοτε συνομιλίας μπορεί να στείλει πρόσκληση σε όλους τους συμμετέχοντες, πριν αυτή αρχίσει, πράγμα που διευκολύνει πάρα πολύ την εξέλιξή της. Τέλος, κατά τη διάρκεια ενός meeting στο Zoom μπορείς να βάλεις σε σίγαση ορισμένους από τους συμμετέχοντες ή ακόμη και να τους βγάλεις τελείως από τη συζήτηση. 

Με πληροφορίες από Mashable

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM