Το Facebook καταγράφει τεράστια χρήση όπου εφαρμόζεται lockdown - +1.000% στις βιντεοκλήσεις στην Ιταλία

Το Facebook καταγράφει τεράστια χρήση όπου εφαρμόζεται lockdown - +1.000% στις βιντεοκλήσεις στην Ιταλία Facebook Twitter
0

Το Facebook σημειώνει τεράστια αύξηση χρήσης σε όλες τις πλατφόρμες του σε χώρες που βρίσκονται σε lockdown λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Στην Ιταλία όπου έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, σημειώνεται η μεγαλύτερη άνοδος, ενώ οι ομαδικές κλήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 1.000% τον περασμένο μήνα.

Ο συνολική χρήση σε όλες τις πλατφόρμες του Facebook αυξήθηκε κατά 70% και τα Instagram και Facebook Live views διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δήλωσε ότι η συνολική ροή μηνυμάτων σε όλες τις πλατφόρμες του είχε αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 50% στις χώρες που πλήττονται περισσότερο.

Το Facebook κατέχει το Instagram μαζί με τη δημοφιλή εφαρμογή WhatsApp για ανταλλαγή μηνυμάτων. Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι η υψηλότερη χρήση δεν θα την προστατεύσει από τις αναμενόμενες πτώσεις της ψηφιακής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο. «Δεν κερδίζουμε χρήματα από πολλές υπηρεσίες όπου βλέπουμε αυξημένη δέσμευση», έγραψε το Facebook σε μια ανάρτηση την Τρίτη.

Το Facebook εξηγεί επίσης πως αυτή η αύξηση είναι μια πρόκληση και πως είναι δύσκολο να διατηρηθεί ανεπηρέαστη η ομαλή, χωρίς διακοπές, λειτουργία του. Η διατήρηση της σταθερότητας σε όλες αυτές τις ώρες αιχμές  είναι πιο δύσκολη από το συνηθισμένο τώρα που οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους μας εργάζονται από το σπίτι.

Το Facebook έχει μειώσει την ποιότητα βίντεο στην Ευρώπη μετά από αίτημα για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση δικτύου, κάτι που έχουν κάνει επίσης οι Amazon, Apple TV + και Netflix.

Οι αλλαγές σημαίνουν ότι κάθε βίντεο θα χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα, μειώνοντας τον φόρτο στα δίκτυα που ήδη αγωνίζονται με την αύξηση της επισκεψιμότητας καθώς οι άνθρωποι αυτο-απομονώνονται στο σπίτι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM