Το YouTube ξεπέρασε τους 1,8 δισ. χρήστες κάθε μήνα - Ποια είναι τα βίντεο των ρεκόρ

Το YouTube ξεπέρασε τους 1,8 δισ. χρήστες κάθε μήνα - Ποια είναι τα βίντεο των ρεκόρ Facebook Twitter
0

Παρά όλα τα σκάνδαλα, πάνω από το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού συνδέεται στο YouTube κάθε μήνα.

Η Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube, Σούζαν Γουοτζίσκι, ανακοίνωσε ότι 1,8 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες παρακολουθούν βίντεο στην πλατφόρμα κάθε μήνα, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που παρακολουθούν χωρίς λογαριασμό.

Η Γουoτζίσκι ανακοίνωσε το ορόσημο στην παρουσίαση Brandcast, στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, προς τους διαφημιζόμενους, μαζί με μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες του έτους - όπως το ρεκόρ της Beyoncé που ξεπέρασε τα 41 εκατομμύρια views του livestreaming από το Coachella και το μουσικό βίντεο «Despacito» που ξεπέρασε τα 5 δισεκατομμύρια views. Στα μέσα του 2017, η εταιρεία είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι είχε 1,5 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους μηνιαίους χρήστες κάθε μήνα.

Η Γουοτζίσκι χρησιμοποίησε την εκδήλωση Brandcast για να αντιμετωπίσει στρατηγικά μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον προηγούμενο χρόνο το YouTube, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ερωτημάτων σχετικά με ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά και τα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας στην πλατφόρμα.

«Αυτός είναι ο αντίκτυπος μιας ανοιχτής πλατφόρμας: φέρνει τον κόσμο μαζί με τρόπους που απλώς δεν ήταν δυνατό πριν. Αλλά είδαμε, ότι μαζί με το άνοιγμα έρχονται και οι προκλήσεις, καθώς ορισμένοι προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες μας», δήλωσε η Γουοτζίσκι. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα και για όλους στο YouTube να μεγαλώνουμε υπεύθυνα».

 

Η CEO του YouTube αποκάλυψε επίσης ότι οι χρήστες ξοδεύουν καθημερινά περισσότερες από 150 ώρες στο YouTube απ' ότι στις τηλεοράσεις τους, κάτι που δείχνει τη σημαντική στροφή που έχει πάρει πλέον η παρακολούθηση βίντεο σε σύγκριση με την τηλεόραση, και που ουσιαστικά αποτελεί ένα πανίσχυρο όπλο για την προώθηση νέων προγραμμάτων από την πλατφόρμα όπως το YouTube TV και τα YouTube Originals προγράμματα.

Σχετικά με το ακατάλληλο για παιδιά περιεχόμενο, η Γουοτζίσκι ανέφερε χαρακτηριστικά την επιλογή για ανθρώπινη επιμέλεια σε βίντεο που παίζουν στο YouTube Kids και επανέλαβε την υπόσχεση της να προσλάβει 10.000 συντονιστές - κάτι που φαίνεται να είναι ακόμα σε εξέλιξη.

«Δεν υπάρχει ένα βιβλίο κανόνων για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ανοιχτές πλατφόρμες της κλίμακάς μας», δήλωσε η Γουοτζίσκι. «Αλλά ο τρόπος που το σκέφτομαι δείχνει ότι είναι αναγκαίο να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ