Τα μηνύματα του WhatsApp μπορούν πλέον να διαγραφούν ακόμη και μετά από μία ώρα

Τα μηνύματα του WhatsApp μπορούν πλέον να διαγραφούν ακόμη και μετά από μία ώρα Facebook Twitter
0

Ένα νέο και πολύ εύχρηστο χαρακτηριστικό έρχεται στη δημοφιλή πλατφόρμα άμεσης αλληλογραφίας.

Οι εφαρμογές άμεσης αλληλογραφίας και chat έχουν καταφέρει να κερδίσουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στην ηλεκτρονική επικοινωνία τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες των περισσότερων instant messaging εφαρμογών ήταν η εύρεση λαθών σε μηνύματα αφότου είχαν σταλθεί, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να διορθωθεί. Όλα αυτά όμως μέχρι που οι εφαρμογές έδωσαν την δυνατότητα διαγραφής σταλθέντων μηνυμάτων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ενώ δεν τα είχε διαβάσει ο παραλήπτης.

Το WhatsApp άλλαξε ήσυχα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων. Αρχικά, τον Οκτώβριο, η «διαγραφή για όλους» (Delete for all) του WhatsApp ενσωματώθηκε στην εφαρμογή για να μπορούν οι χρήστες να διαγράφουν μηνύματα έως και επτά λεπτά μετά την αποστολή τους. Η τελευταία έκδοση του WhatsApp επεκτείνει σημαντικά αυτό το χρονικό όριο σε μία ώρα, οκτώ λεπτά και 16 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το όριο είναι τώρα τόσο συγκεκριμένο, και οι σελίδες υποστήριξης του WhatsApp δεν παρέχουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο χρονικό όριο. Μια ώρα, όμως, σημαίνει ότι τώρα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να διαγράψετε τα μηνύματα που στείλατε κατά λάθος ή μπορείτε να διαγράψετε ολόκληρες συνομιλίες από το τηλέφωνο ενός φίλου.

Το WhatsApp δεν διαθέτει μια μυστική δυνατότητα συνομιλιών, όπως άλλες ανταγωνιστικές εφαρμογές δημιουργούν μια προσωρινή συνομιλία η οποία δεν αποθηκεύεται ούτε στη συσκευή του αποστολέα ούτε του πραπλήπτη. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το γεγονός ότι ο πρόσθετος χρόνος θα μπορούσε να βοηθήσει στη διευκόλυνση πιο προσωρινών συνομιλιών στο WhatsApp.

Ο χρόνος που δίνει πλέον το WhatsApp φαίνεται πολύ συγκεκριμένος, κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι έχει κάποιο βαθύτερο νόημα. Όμως, ο συνολικός χρόνος είναι στην πραγματικότητα ίσος με 4.096 δευτερόλεπτα και το 4.096 ισούται με το 2 στην 12η, οπότε δεν είναι ακριβώς τυχαίο. Ο αριθμός είναι ένα εκθετικό προϊόν του 2 όπως είναι και το 256, το 512, το 1024 και το 2048, γνωστοί αριθμοί, απλούστεροι για τους σκοπούς της κωδικοποίησης.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM