Στίβεν Χόκινγκ: Oι μέρες της ανθρωπότητας στον πλανήτη είναι μετρημένες

Στίβεν Χόκινγκ: Oι μέρες της ανθρωπότητας στον πλανήτη είναι μετρημένες Facebook Twitter
2

Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ εκτιμά πως οι μέρες της ανθρωπότητας στον πλανήτη είναι μετρημένες, εκτός και αν βρεθεί ένας νέος πλανήτης για να φιλοξενήσει ζωή.

Σύμφωνα με το Business Insider, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Χόκινγκ δήλωσε ότι η ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη έχει περίπου 1.000 χρόνια ζωής μπροστά της προτού εξαφανιστεί.

Ο επιστήμονας, που έχει κάνει συχνά δυσοίωνες προβλέψεις για τη μοίρα του πλανήτη και των ανθρώπων, έχει προειδοποιήσει επίσης ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της ανθρωπότητας.

«Η μόνη ελπίδα απόδρασης από αυτούς τους κινδύνους, είναι η εύρεση άλλου κατοικήσιμου πλανήτη», είπε στη διάλεξή του ενώ πρόσθεσε πως η ανθρωπότητα θα επισπεύσει το τέλος του πλανήτη καθώς συνεχίζει αλόγιστα να «καταβροχθίζει» τους ζωτικούς πόρους του.

«Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο διάστημα γιατί αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε. «Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, αν δεν διαφύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», πρόσθεσε.

Η ομιλία του Χόκινγκ τελείωσε με την ενθάρρυνση του προς τους φοιτητές να παραμείνουν περίεργοι και τους είπε χαρακτηριστικά: «Να κοιτάζετε πάνω, προς τα αστέρια και όχι κάτω προς τα πόδια σας».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Νομίζω ότι ο αξιότιμος Στήβεν Χόκινγκ από το να καλλιεργεί φαντασιώσεις ότι θα ταξιδέψουμε στα άστρα, θα ήταν προτιμότερο να επιμείνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας. Ο άνθρωπος ως εύθραυστο βιολογικό ον, διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και το οικοσύστημα της Γης. Η ζωή του είναι συμβατή μόνο με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Έτσι όπως τα λέει είναι σαν να παίρνει ως δεδομένο ότι θα τα ρημάξουμε όλα στη Γη. Αν γίνει αυτό τέλος και δε θα μας σώσουν τα άστρα.