Ένα βιντεοπαιχνίδι, το Myhixel Play, βοηθάει τους άνδρες να καταπολεμήσουν την πρόωρη εκσπερμάτιση, ωθώντας τους να βάζουν «νέα όρια» σε κάθε πίστα. 

 

Η εφαρμογή, που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε σταδιακά να αποτρέπει την πρόωρη εκσπερμάτιση, συνοδεύεται από θερμαινόμενο, δονούμενο βοήθημα αυτοϊκανοποίησης, από την ισπανική εταιρεία σεξουαλικής υγείας Myhixel. Αφού συνδεθούν με τη συσκευή, οι χρήστες προσπαθούν να περάσουν τις πίστες του παιχνιδιού πραγματοποιώντας παράλληλα ασκήσεις οι οποίες τους εκπαιδεύουν στον έλεγχο των μυών τους. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε και «ελέγχθηκε επιστημονικά» από σεξολόγους, σύμφωνα με την startup που το κατασκεύασε. 


Στην πρώτη από τις οκτώ πίστες (όλες έχουν ονόματα πλανητών) ο χρήστης – αστροναύτης, αυτοϊκανοποιείται καθώς παρακολουθεί ένα animation για τον ρόλο των μυών του πυελικού εδάφους και τον ρόλο τους στην εκσπερμάτιση. Το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο απαιτητικό κατά τις επόμενες πίστες που εκπαιδεύει το πέος αποτραπεί η εκσπερμάτιση κατά τη διείσδυση. 


Σύμφωνα με την Patricia López Trabajo, ιδρύτρια και CEO της εταιρείας, κατά τη διαδικασία οι χρήστες «μαθαίνουν προοδευτικά να ελέγχουν το σώμα και το μυαλό τους». Το παιχνίδι παρέχει επίσης εκπαιδευτικά στοιχεία σχετικά με τη σεξουαλική υγεία των ανδρών. Για παράδειγμα, μοιράζεται ευρήματα από το Urology Care Foundation σύμφωνα με το οποίο ένας στους τρεις άνδρες, ηλικίας 18 έως 59 ετών έχει βιώσει πρόωση εκσπερμάτιση.

 


Κατά το παρελθόν παιχνίδια έχουν βοηθήσει χρήστες να επιτύχουν στόχους σε σχέση με τη σωματική τους κατάσταση, να διαχειριστούν τον πόνο και άλλες χρόνιες καταστάσεις αλλά και να κατανοήσουν και να διαχειριστούν ζητήματα ψυχικής υγείας όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η διπολική διαταραχή, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και η διαταραχή μετατραυματικού στρες.  Ένα ακόμα παιχνίδι το Smokitter βοηθάει τους καπνιστές να διακόψουν το κάπνισμα και ένα ακόμη, το One Leaves, προσπαθεί να αποτρέψει τους εφήβους από το να ξεκινήσουν. 


Μία σειρά από εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί από ουρολόγους με στόχο την καταπολέμηση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών μέσα από ασκήσεις.