Ρόδος: Μαθητές έφτιαξαν εφαρμογή για την εύρεση θέσεων parking

Ρόδος: Μαθητές έφτιαξαν εφαρμογή εύρεσης θέσεων parking Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Μια ομάδα μαθητών στη Ρόδο δημιούργησαν μια εφαρμογή, ώστε να διευκολύνει τους οδηγούς που ψάχνουν - και δεν βρίσκουν - μια θέση πάρκινγκ

Οι μαθητές από τη Ρόδο δημιούργησαν την εικονική εταιρεία με τίτλο «Wanna park» και αξιοποιώντας την τεχνολογία «Lora», σχεδίασαν μια εφαρμογή με την οποία αισθητήρες που τοποθετούνται στους χώρους πάρκινγκ που επέλεξαν, ανιχνεύουν την απουσία και την παρουσία οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και δίνουν την πληροφορία στον χρήστη μέσω ενός smartphone.

Μάλιστα, την εν λόγω εφαρμογή, την οποία δημιούργησαν οι μαθητές σε συνεργασία με τον Όμιλο Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων, πρόκειται να αξιοποιήσει η εταιρεία «Fast Car Park» που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας». Έτσι, οι πελάτες της εταιρείας του αεροδρομίου, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν εάν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης και σε ποιο σημείο.

Οι στόχοι της εφαρμογής για την εύρεση θέσης πάρκινγκ που έφτιαξαν μαθητές

Η νέα εφαρμογή «Wanna Park» κατασκευάζει ενεργειακά αυτόνομους σένσορες, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους οδηγούς της Ρόδου μια γρήγορη και εύκολη λύση στην εύρεση θέσης στάθμευσης, με τη χρήση ενός smartphone. Η εταιρία θα έχει την πολύτιμη αρωγή του χώρου στάθμευσης «Fast Car Park» του «Αεροδρομίου Διαγόρας Ρόδου», που θα αξιοποιήσει την ιδέα και θα την εφαρμόσει για τη διευκόλυνση των συμπολιτών μας. Η εταιρία είναι B2B, που σημαίνει πως απευθύνεται σε άλλες εταιρίες.

Ο στόχος της εταιρείας Wanna Park, είναι:

  • Να επεκταθεί σε νέες εταιρίες πάρκινγκ.
  • Να κάνει pivot στο business plan μας και να προσθέσει πληρωμή με πιστωτική κάρτα ανά θέση πάρκινγκ.
  • Να διαθέσει μέρος των εσόδων σε μία φιλανθρωπική οργάνωση στη Ρόδο.

«Φιλοδοξία της εταιρίας μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα του πάρκινγκ στη Ρόδο αλλά και σε οποιαδήποτε πόλη που θα ήθελε να αγοράσει την εφαρμογή μας. Για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την εταιρία μας, χρειαζόμαστε χορηγούς που θα στηρίξουν την ιδέα μας» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, εκπαιδευτικός Σταυρούλα Αρνιθενού τονίζοντας ότι «στις εταιρίες που συνεργάζονται μαζί μας παρέχουμε μια πολύ μεγάλη προβολή στο δίκτυο του σχολείου μας μέσω social media, με πάνω από 5.500 ακόλουθους, αλλά και μέσω Newsletter campaign στους εσωτερικούς πελάτες του σχολείου μας, στους οποίους στέλνουμε πληροφορίες, για να ενημερωθούν για την ιδέα μας και να κατεβάσουν την εφαρμογή μας».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

META RAY BAN ΕΞΥΠΝΑ ΓΥΑΛΙΑ

Τech & Science / Meta: Τα νέα Ray-Ban γυαλιά θα γράφουν μηνύματα με κινήσεις των χεριών

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία «display recording», με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο που συνδυάζει όσα εμφανίζονται στην οθόνη των γυαλιών και την εικόνα του πραγματικού κόσμου 
THE LIFO TEAM
Το YouTube λέει στους διαφημιστές: «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση»

TV & Media / «Εμείς είμαστε η νέα τηλεόραση» λέει το YouTube

Στο φετινό Brandcast, το YouTube παρουσίασε νέες σειρές με τον Τρέβορ Νόα, την Άλεξ Κούπερ, τον Καρίμ Ράχμα, τον Ντουέιν Γουέιντ και μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους δημιουργούς του διαδικτύου. Το μήνυμα ήταν σαφές: αυτό που κάποτε λέγαμε "βλέπω YouTube" αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο με κανονικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μόνο που δεν περνά πια από τα παραδοσιακά κανάλια.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Τech & Science / Ο Πίτερ Τζάκσον στις Κάννες: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι απλώς ένα ειδικό εφέ»

Μετά τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μίλησε για την AI, τα δικαιώματα των ηθοποιών, τον Γκόλουμ του Άντι Σέρκις και το νέο The Hunt for Gollum. ΚΕΙΜΕΝΟ
THE LIFO TEAM