ΠΟΥ: Το μητρικό γάλα δεν συνδέεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Το μητρικό γάλα δεν συνδέεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι νέες μητέρες που έχουν μολυνθεί από την Covid-19 πρέπει να συνεχίσουν να θηλάζουν και να μη χωριστούν από τα μωρά τους, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας πως το μητρικό γάλα δεν συνδέεεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού και πως τα οφέλη του θηλασμού υπερτερούν των κινδύνων.

Όπως τόνισε ο Γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οργανισμός έχει ερευνήσει διεξοδικά τους κινδύνους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού από τη μαμά στο μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

«Γνωρίζουμε πως τα παιδιά αντιμετωπίζουν σχετικά μικρότερο κίνδυνο Covid-19, όμως είανι επιρρεπή σε πλήθος άλλων ασθενειών που ο θηλασμός εμποδίζει. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, ο ΠΟΥ συμβουλεύει πως τα οφέλη του θηλασμού υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων μετάδοσης του Covid-19» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «οι μητέρες που υποψιάζονται ή έχει επιβεβαιωθεί πως είναι θετικές στον ιό, πρέπει να ενθαρρύνονται να αρχίσουν ή να συνεχίσουν το θηλασμό και να μην χωριστούν από τα μωρά τους, εκτός αν νιώθουν μεγάλη αδιαθεσία».

«Μέχρι στιγμής, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε ζωντανό ιό στο μητρικό γάλα», είπε από την πλευρά του ο Άνσου Μπανερτζί, ο επικεφαλής σύμβουλος του Τμήματος Αναπαραγωγικής Υγείας και Έρευνας του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Επομένως, ο κίνδυνος της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί δεν έχει προς το παρόν διαπιστωθεί», τόνισε προσθέτοντας πως μονάχα «ίχνη» του ιού έχουν βρεθεί στο μητρικό γάλα.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM