Τους πρώτους superchargers φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τοποθέτησε η Tesla

 

Οι φορτιστές αυτοί, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι και με 150 kW/h, είναι οι ισχυρότεροι που έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το newsauto, τοποθετήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στην πίσω είσοδο του κλειστού πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι. Πρόκειται για 6 φορτιστές, οι οποίο συνοδεύονται και από μια οριοθετημένη θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητο. 

 

Οι συγκεκριμένοι Tesla Superchargers που τοποθετήθηκαν στο Golden Hall ανήκουν στη σειρά V2 και έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν ένα αυτοκίνητο της Tesla μέχρι και με 150 kW/h (αυτή τη στιγμή τα Tesla Model S και X έχουν ανώτατο όριο τις 150 kW/h, ενώ τα Model 3 και Y τις 250 kW/h). Οι φορτιστές είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας. Οι πιο κοντινοί σε λειτουργία Tesla Superchargers στη χώρα μας βρίσκονται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

 

Σύμφωνα με τη σελίδα της εταιρείας, πέρα από την Αθήνα, Superchargers θα τοποθετηθούν σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και Λαμία. 

 

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο επίσημο Tesla Service στην Ελλάδα, που θα είναι και το πρώτο της αμερικάνικης εταιρείας στα Βαλκάνια.

 

 

Με πληροφορίες από newsauto

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr