«Ο Τιμ Κουκ υπέγραψε συμφωνία $275 δισ. με την Κίνα για παραχωρήσεις και νομικές απαλλαγές»

«Ο Τιμ Κουκ υπέγραψε συμφωνία $275 δισ. με την Κίνα για παραχωρήσεις και νομικές απαλλαγές» Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ υπέγραψε συμφωνία με τις κινεζικές αρχές ύψους περί των 275 δισ. δολαρίων σε μια προσπάθεια να κατεναύσει το εχθρικό εταιρικό κλίμα που θα παρέσυρε σε πορεία καθόδου τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Η πενταετούς διάρκειας συμφωνία υπεγράφη όταν ο Κουκ επισκέφτηκε την Κίνα, το 2016, προκειμένου να ακυρώσει σειρά ρυθμιστικών μέτρων σε βάρος της εταιρείας, αναφέρει το ρεπορτάζ του The Information, που επικαλείται συνεντεύξεις και εσωτερικά έγγραφα. 
 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κουκ φέρεται να άσκησε πίεση σε Κινέζους αξιωματούχους οι οποίοι θεωρούσαν πως η εταιρεία του δεν συμβάλλει επαρκώς στην τοπική οικονομία, υπογράφοντας συμφωνία με κινεζική κυβερνητική εταιρεία, κάνοντας παραχωρήσεις στο Πεκίνο και κερδίζοντας σημαντικές νομικές απαλλαγές. 


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Apple υποσχέθηκε να κάνει χρήση περισσότερων εξαρτημάτων από Κινέζους προμηθευτές στις συσκευές της, να υπογράφει συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες λογισμικού, να συνεργάζεται για θέματα τεχνολογίας με κινεζικά πανεπιστήμια και να επενδύσει άμεσα σε εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 
 

Μέρος των επενδύσεων του τεχνολογικού γίγαντα θα κατευθυνόταν στη κατασκευή νέων καταστημάτων λιανικής, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης και πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Η Κίνα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Apple με ετήσια άναπτυξη πωλήσεων της τάξης τού 83% στο δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ