Ο Έλον Μασκ απαντά για τη «συμφόρηση» που προκαλεί η SpaceX στο Διάστημα: Χωρούν δισεκατομμύρια δορυφόροι

Ο Έλον Μασκ για τη «συμφόρηση» που προκαλεί η SpaceX στο διάστημα - «Χωρούν δεκάδες δισεκατομμύρια δορυφόροι» Facebook Twitter
Ο Μασκ απάντησε στον διευθυντή της ESA που ανέφερε πως οι δορυφόροι της SpaceX πιάνουν πολύ χώρο, αποκλείοντας ανταγωνιστές από ραδιοσυχνότητες κα ιθέσεις τροχιάς - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως το πρόγραμμα δορυφόρων Starlink πιάνει πολύ χώρο στο διάστημα, υποστηρίζοντας πως οι δεκάδες χιλιάδες δορυφόροι του θα πρέπει να συνυπάρχουν μαζί με άλλους. 


Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX έχει εκτοξεύσει πάνω από 1.600 δορυφόρους, με την τελευταία εκτόξευση στις 18 Δεκεμβρίου να προσθέτει άλλους 52. 


Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ωστόσο, διαψεύδει τις επικρίσεις πως η εταιρεία του κυριαρχεί στις ραδιοσυχνότητες και τις θέσεις τροχιάς γύρω από τη Γη, αποκλείοντας έτσι τους ανταγωνιστές της.

«Το διάστημα είναι υπερβολικά τεράστιο και οι δορυφόροι πολύ μικροί. Δεν είναι μια κατάσταση στην οποία αποκλείουμε άλλους με κάποιον τρόπο. Δεν εμποδίζουμε κανέναν από τίποτα, ούτε αναμένεται να το κάνουμε» διεμήνυσε μεταξύ άλλων. 
 

Ο ίδιος συνέκρινε τον αριθμό των δορυφόρων με την ύπαρξη δύο δισεκατομμυρίων οχημάτων στην επιφάνεια της γης, υπαινισσόμενος πως υπάρχει επαρκής χώρος για «δεκάδες δισεκατομμύρια δορυφόρους» 


«Δεκάδες δισεκατομμύρια δορυφόροι μπορούν να χωρέσουν σε τροχιά κοντά στη Γη» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «μερικές χιλιάδες δορυφόροι δεν είναι τίποτα. Είναι σαν να έχεις δύο χιλιάδες αυτοκίνητα στη γη, τίποτα δηλαδή».

Τα σχόλιά του ήρθαν ως απάντηση στη δήλωση του Γιόζεφ Ασμπάχερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) πως ο Μασκ «φτιάχνει τους κανόνες» για τη νέα εμπορική διαστημική οικονομία


Μιλώντας στους FT νωρίτερα εντός Δεκεμβρίου, ο Ασμπάχερ προειδοποίησε πως η σπουδή του Μασκ να εκτοξεύσει χιλιάδες δορυφόρους, θα αφήσει λιγότερες ραδιοσυχνότητες και θέσεις τροχιάς για τους υπολοίπους. 

Σημειώνεται πως το Πεκίνο κατήγγειλε προ ημερών πως οι δορυφόροι του Έλον Μασκ βρέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης, την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου, με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό.

Με πληροφορίες από Financial Times/BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ