Πυρά κατά του Έλον Μασκ μετά την παρ' ολίγον σύγκρουση δορυφόρων του με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό

Επικρίσεις κατά του Έλον Μασκ μετά την αποκάλυψη αποφυγής σύγκρουσης δορυφόρων του με διαστημικό σταθμό Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Έντονες επικρίσεις κατά του Έλον Μασκ απευθύνουν οι χρήστες των social media μετά την αποκάλυψη πως δύο δορυφόροι του συστήματος Starlink της SpaceX βρέθηκαν σε τροχιά σύγκρουσης δύο φορές με τον διαστημικό σταθμό που εγκαινίασε πανηγυρικά φέτος η Κίνα.


Με αναρτήσεις στο Weibo, το κινεζικό «Twitter», οι χρήστες χαρακτήρισαν τους δορυφόρους του Starlink «διαστημικά σκουπίδια» και «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου».

«Ο Μασκ είναι ένα νέο 'όπλο' που κατασκευάστηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και τον στρατό» σχολίασε χρήστης.

Και άλλος πρόσθεσε: «Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες». 

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο απευθύνθηκε στα Ηνωμένα Έθνη προς συμμόρφωση των ΗΠΑ με τη συμφωνία ρύθμισης των διαστημικών δραστηριοτήτων καθώς οι δορυφόροι που εκτοξεύθηκαν από τη SpaceX του Έλον Μασκ παρ'ολίγον να συγκουστούν με τον διαστημικό σταθμό του δύο φορές τον περασμένο χρόνο. 

Στην πρόσφατη επιστολή που υποβλήθηκε από την Κίνα στο Γραφείο Υποθέσεων Διαστήματος αναφέρεται πως ο κινεζικός διαστημικός σταθμός ανέπτυξε συστήματα αποφυγής σύγκρουσης τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση με τους δορυφόρους Starlink. 

«Η Κίνα επιθυμεί να αιτηθεί στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να κυκλοφορήσει την ανωτέρω πληροφορία σε όλα τα κράτη που συμμετέχουν στη Συμφωνία Διαστήματος» ανέφερε το εν λόγω έγγραφο στο οποίο σημειωνόταν πως όλες οι χώρες πρέπει να «φέρουν διεθνή ευθύνη» για τις εθνικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα από κυβερνητικούς και μη φορείς στο Διάστημα. 


Οι επιστήμονες εκφράζουν όλο και περισσότερες ανησυχίες για τους κινδύνους συγκρούσεων στο διάστημα, καλώντας τις κυβερνήσεις του κόσμου να δώσουν στοιχεία και περαιτέρω πληροφορίες για τους περίπου 30.000 δορυφόρους και άλλα διαστημικά σκουπίδια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

Ενδεικτικά, η SpaceX έχει εκτοξεύσει περίπου 1.900 δορυφόρους στο πλαίσιο του δικτύου Starlink, σχεδιάζοντας να αναπτύξει χιλιάδες ακόμη. 

Τον περασμένο μήνα, η NASA ξαφνικά ακύρωσε τον διαστημικό περίπατο από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υπό τον κίνδυνο των διαστημικών σκουπιδιών. 


Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ