Νίκη-ορόσημο της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπινου νου

Νίκη-ορόσημο της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπινου νου Facebook Twitter
1

Μια ιστορικής σημασίας νίκη επί του ανθρώπινου νου, σημειώθηκε μόλις στη Σεούλ, πρωτεύουσα της Ν. Κορέας, όπου το ειδικά εκπαιδευμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης DeepMind τηε Google, επιβλήθηκε επί του παγκόσμιου πρωταθλητή του κινεζικού παιχνιδιού στρτηγικής GO, Νοτιοκορεάτη Lee Se-dol, στην πρώτη από τις πέντε συνολικά προγραμματισμένες αναμετρήσεις μεταξύ τους.

 

Ο Lee παραδώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες αγώνα, έχοντας ακόμα 28 λεπτά έως την ολοκλήρωσή του και πρόκειται να αναμετρηθεί άλλες τέσσερεις φορές με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google, διεκδικώντας το έπαθλο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

 

"Εξεπλάγην. Δεν περίμενα ότι θα χάσω, αλλά και δεν περίμενα ότι το AlphaGo (το λογισμικό του DeppMind που βρισκόταν πίσω από τις κινήσεις) θα έπαιζε τόσο τέλεια", δήλωσε ο μάστερ του GO, μετά το μάτς.

 

 

Ο κυπριακής καταγωγής ιδρυτής του DeepMind της Google και ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνητής νοημοσύνης, Demis Hassabis, εξέφρασε τον "βαθύτατο σεβασμό του στον Lee Se-dol και στις απίθανες ικανότητές του", αποκαλώντας την παρτίδα "εξαιρετικά συναρπαστική" και "μεγάλης έντασης".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχαίο κινέζικο παιχνίδι GO, μέχρι εχθές αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, σε σχέση με παιχνίδια όπως το σκάκι όπου οι μηχανές έχουν νικήσει τους κορυφαίους παίκτες, εξαιτίας του υψηλού επίπεδου διαίσθησης και αξιολόγησης που απαιτείται για την επικράτηση σε αυτό.

 

Νίκη-ορόσημο της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπινου νου Facebook Twitter
O Demis Hassabis, ο Lee Se-dol και ο Δ. Σύμβουλος της Google Eric Schmidt

 

Ο Lee Se-dol πρόκειται να αντιμετωπίσει το πρόγραμμα AlphaGο του συστήματος AI, DeepMind, αύριο Πέμπτη, καθώς και το ερχόμενο Σάββατο, Κυριακή και Τρίτη και μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε παρτίδα σε ζωντανή μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένη σε αυτό το link 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ