Με το νέο layout του Youtube, ο χρήστης θα βλέπει λιγότερα βίντεο

0

Το Youtube κυκλοφόρησε χθες το νέο σχεδιασμό της αρχικής του σελίδας, με τον οποίο τα thumbnails θα είναι μεγαλύτερα, ενώ οι προτάσεις των βίντεο από την πλατφόρμα λιγότερες. 

Μάλιστα, η εταιρία είχε προβεί στη δοκιμή αυτής της αλλαγής από τον περασμένο Αύγουστο και τότε αρκετοί ήταν οι χρήστες που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας το νέο layout ως «αποδιοργανωμένο». Εκτός αυτού, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Verge, παρόλο που οι προτάσεις για βίντεο προς τους χρήστες θα είναι λιγότερες, την ίδια στιγμή οι πληροφορίες που θα υπάρχουν για το εκάστοτε βίντεο θα είναι περισσότερες. 

Βέβαια, θετικά φαίνεται ότι είναι τα νέα για τους δημιουργούς περιεχομένου, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεγαλύτερους τίτλους στα βίντεό τους. Στόχος, πάντως, της εταιρίας είναι να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να έχουν περισσότερες πληροφορίες για ένα βίντεο και να μη χρειάζεται να σύρουν τον κέρσορά τους ή να κάνουν κλικ στο βίντεο για να μάθουν περισσότερα. 

Μέσα από αυτόν τον επανασχεδιασμό της πλατφόρμας, λιγότερα θα είναι επίσης και τα βίντεο που θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα και ανήκουν σε γνωστές κατηγορίες, όπως οι «Ειδήσεις» και η «Μουσική». Παράλληλα, η εταιρία έχει ήδη λάβει υπ'όψιν της τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τόσο των δημιουργών περιεχομένου όσο και των θεατών. Τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια εξ'αυτών αφορούσαν το μέγεθος των thumbnails σε μεγαλύτερες οθόνες και συσκευές. 

Τέλος, πέρα από την παραπάνω σχεδιαστική αλλαγή, ένα ακόμη feature της πλατφόρμας είναι η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να σταματήσουν να βλέπουν κανάλια που δεν τους αφορούν, πράγμα που είναι ήδη διαθέσιμο στη mobile εκδοχή, ενώ αναμένεται και η κυκλοφορία του για τα desktops. 

Με πληροφορίες από The Verge

 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM