Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια χάρη στο Instagram Reels

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια χάρη στο Instagram Reels Facebook Twitter
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του ιδρυτή του Facebook ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια - Λόγω του Instagram Reels (EPA)
0

Ο ιδρυτής του Facebook, Mαρκ Ζούκερμπεργκ μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων που η προσωπική τους περιουσία έχει ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια.

Για πρώτη φορά ο 36χρονος Ζούκεμπεργκ «αξίζει» πάνω από 100 δισ. δολάρια και αυτό το οφείλει στο αντίπαλον δέος του TikTok που κυκλοφορεί το Facebook.

Την Τετάρτη, το Facebook ανακοίνωσε την αμερικανική διάθεση του Instagram Reels, του ανταγωνιστή του TikTok και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν πάνω από από 6% την αμέσως επόμενη ημέρα. Ο Ζούκερμπεργκ που κατέχει το 13% του Facebook είδε τον προσωπικό του πλούτο να αυξάνεται ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολ.

Πλέον, συμμετέχει με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft στο αποκλειστικό κλαμπ των «Centibillionaires».

Οι ηγέτες της παγκόσμιας τεχνολογίας βρίσκονται στο προσκήνιο καθώς το μέγεθος και η δύναμη των εταιρειών τους και η προσωπική τους περιουσία συνεχίζουν να αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό.

Το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ευνοήθηκαν από τα παγκόσμια lockdown λόγω του κορωνοϊού καθώς περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν, παρακολουθούν ψυχαγωγικά προγράμματα  και κοινωνικοποιούνται μέσω του διαδικτύου.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει κερδίσει περίπου 22 δισ. δολάρια φέτος, ενώ ο Μπέζος είδε πάνω από 75 δισ. δολάρια στον προσωπικό του λογαριασμό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εκτόξευση  αυτή στα οικονομικά του Ζούκερμπεργκ δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη χρονικά στιγμή.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστική εντολή για να αντιμετωπίσει αυτό που ο ίδιος ονόμασε «απειλή» του TikTok στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωσε πρωτοφανείς περιορισμούς για δύο από τις δημοφιλέστερες κινεζικές εφαρμογές, το TikTok και το WeChat, κλιμακώνοντας την «ψηφιακή σύρραξη» με την Κίνα που δεν αποκλείεται να απαντήσει με αντίποινα.

 Οι λεγόμενοι τιτάνες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Mr. Facebook τον τελευταίο καιρό έχουν υποβληθεί σε εντατικούς ελέγχους από Αμερικανούς και Ευρωπαίους νομοθέτες για άσκηση εξουσίας και επιρροής εκτός ελέγχου.

Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, η Apple, το Amazon, το Alphabet, το Facebook και η Microsoft, έχουν σήμερα εκτιμήσεις αγοράς ισοδύναμες με περίπου το 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ (ΑΕΠ).

Με πληροφoρίες του BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ