«Καμία πιθανότητα» προσελήνωσης του ρομποτικού σκάφους Peregrine- Ο λόγος

Σελήνη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το ρομποτικό σκάφος Peregrine δεν έχει «καμία πιθανότητα» να ολοκληρώσει τη διαδικασία της προσελήνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Πρόκειται για το ρομποτικό σκάφος που εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με προορισμό τη Σελήνη στις 02:18 (τοπική ώρα, 09:18 ώρα Ελλάδος). Η αποστολή της Astrobotic όμως, λόγω διαρροής καυσίμου, δεν προβλέπεται να επιτύχει την προσελήνωσή της, κάτι που αποτελούσε φιλόδοξο σχέδιο των ΗΠΑ εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Peregrine δεν κατάφερε να προσανατολιστεί όπως προοριζόταν από τον αρχικό σχεδιασμό, ώστε οι συλλέκτες ηλιακής ενέργειας να φορτίσουν τις μπαταρίες του.

Οι υπεύθυνοι στο κέντρο ελέγχου αναζητούν πλέον τρόπους για να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη λειτουργία του Peregrine, προκειμένου να συλλέξουν χρήσιμα δεδομένα ενόψει της επόμενης προσπάθειας με στόχο την αποστολή ρομποτικού σκάφους στην επιφάνεια της Σελήνης.

Υπενθυμίζεται πως το Peregrine εκτοξεύτηκε με έναν πύραυλο Vulcan, σχεδιασμένο από την United Launch Alliance (ULA), κοινοπραξία των Boeing και Lockheed Martin.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ