Οι «φοβεροί και τρομεροί» Τυραννόσαυροι μπορεί να μην κυνηγούσαν μόνοι τους, όπως έχει επικρατήσει ως θεωρία μέχρι σήμερα, αλλά πιθανώς ήταν πιο κοινωνικά ζώα και επιδίδονταν σε ομαδικό κυνήγι όπως οι λύκοι.

 

Παλαιοντολόγοι είχαν κάνει εδώ και μερικά χρόνια αυτή την υπόθεση, όταν ανακάλυψαν σε δύο τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική (στη Μοντάνα των ΗΠΑ και στην Αλμπέρτα του Καναδά) απολιθώματα πολλών Τυραννόσαυρων δίπλα-δίπλα. Μια νέα, τρίτη ανακάλυψη ενισχύει τις υποψίες ότι οι Τυραννόσαυροι ήταν περισσότερο κοινωνικοί παρά μοναχικοί.

 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας, οι οποίοι έκαναν γεωχημικές αναλύσεις στη νέα τοποθεσία στη νότια Γιούτα, σύμφωνα με τις βρετανικές Guardian και Telegraph, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οστά των δεινοσαύρων δεν είχαν παρασυρθεί από τα νερά από διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά οι Τυραννόσαυροι είχαν -πράγματι- πεθάνει στο ίδιο σημείο.

 

Άλλοι επιστήμονες, πάντως, δεν έχουν πειτεί και αναζητούν περισσότερα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι Τυραννόσαυροι ζούσαν και κυνηγούσαν ομαδικά.

 

Μία εναλλακτική θεωρία είναι ότι ήταν μοναχικοί στο κυνήγι αλλά σε δύσκολες εποχές, λόγω περιβαλλοντικών πιέσεων, συνέρρεαν στην ίδια περιοχή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr