ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

IBM: Δεν πουλάμε τεχνολογία στη Ρωσία, δεν συνεργαζόμαστε με ρωσικούς στρατιωτικούς οργανισμούς

IBM: Δεν πουλάμε τεχνολογία στη Ρωσία, δεν συνεργαζόμαστε με ρωσικούς στρατιωτικούς οργανισμούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η IBM σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της εταιρείας, Αrvind Κrishna.

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή του στο blog της εταιρείας, ο ίδιος επικρίνει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενημερώσει για τις αποφάσεις της εταιρείας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πριν από τρεις μέρες μίλησα με τους «IBMers από όλο τον κόσμο για την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία — και θα ήθελα να αναγνωρίσω ότι η σωστή λέξη που πρέπει να χρησιμοποιηθεί είναι «πόλεμος» και όχι «σύγκρουση». Η IBM δεν συγχωρεί τη βία ή τις επιθετικές ενέργειες και καταδικάζουμε τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία»

Στη συνέχει κάνει αναφορά στις προσπάθειες από πλευράς εταιρείας για τους υπαλλήλους της σε Ουκρανία και Ρωσία.

«Θέλω να μοιραστώ μερικές από τις ενέργειες που έχει κάνει η εταιρεία για την προστασία και την υποστήριξη των IBMers που επηρεάστηκαν από την κρίση και να είμαι σαφής ότι δεν πουλάμε τεχνολογία στη Ρωσία.

»Η ασφάλεια των υπαλλήλων της IBM βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των αποφάσεών μας και η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι εκείνοι και οι οικογένειές τους στις πληγείσες περιοχές. Για περισσότερο από ένα μήνα, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις τοπικές ομάδες μας για να παρέχουμε βοήθεια για τη μετεγκατάσταση, οικονομική υποστήριξη και άλλες μορφές άμεσης δέσμευσης.

»Πολύ πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, προσφέραμε σε όσους βρίσκονται στην Ουκρανία και στις οικογένειές τους την ευκαιρία να μετεγκατασταθούν με έξοδα της εταιρείας. Πολλοί από αυτούς μπόρεσαν να μετακομίσουν με ασφάλεια σε γειτονικές χώρες. Εργαζόμαστε επίσης για την υποστήριξη και την προστασία των υπαλλήλων μας και στη Ρωσία, οι οποίοι υπόκεινται στους δικούς τους κανόνες και νόμους.

»Οι πλήρεις πόροι της εταιρείας μας, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας ψυχικής υγείας, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη όλων των IBMers, και κάθε εργαζόμενος που έχει ανάγκη μπορεί να βασιστεί στην εταιρεία για βοήθεια.

»Εκτός από το ότι δεν πουλάμε τεχνολογία στη Ρωσία, δεν συνεργαζόμαστε με ρωσικούς στρατιωτικούς οργανισμούς.

»Τέλος, ακούσαμε το πάθος και την ανησυχία όσων θέλουν να βοηθήσουν και τους ενθαρρύνουμε να κάνουν δωρεές στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. 

»Οι IBMers σε όλο τον κόσμο παραμένουν ενωμένοι με την ελπίδα μας ότι η ειρήνη μπορεί να αποκατασταθεί γρήγορα. Επαινούμε τους παγκόσμιους ηγέτες που έδρασαν αποφασιστικά με την ελπίδα να επισπεύσουν τον τερματισμό αυτού του πολέμου» καταλήγει η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Arvind Krishna.

Τech & Science
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ