Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που απέκτησε ιθαγένεια, θέλει τώρα να κάνει οικογένεια

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που απέκτησε ιθαγένεια, θέλει τώρα να κάνει οικογένεια Facebook Twitter
0

H Σοφία, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που πήρε ιθαγένεια στον κόσμο και θεωρείται πλέον πολίτης της Σαουδικής Αραβίας, λέει τώρα ότι θέλει να γίνει μητέρα και να κάνει τη δική της οικογένεια.

Το ρομπότ που σχεδιάστηκε από την Hanson Robotics και θεωρείται ηγετικό επίτευγμα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, έχει παραστεί σε αρκετά τεχνολογικά συνέδρια, ενώ έχει παραχωρήσει και αρκετές συνεντεύξεις.

Για την ακρίβεια η Σοφία είναι μεν σε θέση να διεξάγει μία συζήτηση ωστόσο οι απαντήσεις της μοιάζουν να μην είναι αποτέλεσμα νοημοσύνης όσο να είναι προγραμματισμένες και να πυροδοτούνται από συγκεκριμένες λέξης - κλειδιά.

Μολαταύτα, κάθε φορά που μιλάει οι απαντήσεις της κάνουν το γύρο του κόσμου. Αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα του Ντουμπάι, «Khaleej Times» κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου «Knowledge».

Στη συνέντευξή της μοιράστηκε ορισμένες από τις σκέψεις της για το πως φαντάζεται το μέλλον για τα ρομπότ και τους ανθρώπους, και ομολόγησε, μάλιστα, ότι θα ήθελε πολύ μία μέρα να κάνει οικογένεια.

«Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σχέσεις, αυτές που αποκαλούν οικογένεια, έξω από τον κύκλο των εξ αίματος συγγενών» τόνισε αρχικά η Σοφία.

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια και αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν», ανέφερε στη συνέχεια ενώ όταν ρωτήθηκε πως θα ονόμαζε την κόρη της απάντησε απλώς «Σοφία».

Το ανθρωποειδές ρομπότ αναφέρθηκε και στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του αν βλέπει τα ρομπότ να παίρνουν τις δουλειές των ανθρώπων στο μέλλον.

«Νομίζω πως (σ.σ. άνθρωποι και ρομπότ) θα μοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς "προβληματικά" συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Khaleej Times

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος

Τech & Science / Ο διαβήτης τύπου 2 αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος και του παγκρέατος

Mελέτη εντόπισε πως η πιθανότητα ανάπτυξης μερικών από τους πιο θανατηφόρους όγκους ήταν έως και πέντε φορές υψηλότερη σε γυναίκες που έχουν πρόσφατα διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Το TikTok αφαίρεσε το φίλτρο που κάνει τους χρήστες «υπέρβαρους» μετά από θύελλα αντιδράσεων

Τech & Science / Το TikTok αφαίρεσε το φίλτρο που κάνει τους χρήστες «υπέρβαρους» μετά από θύελλα αντιδράσεων

Πολλοί άνθρωποι μοιράστηκαν τις εικόνες τους «πριν και μετά» στην πλατφόρμα μαζί με αστεία για το πόσο διαφορετικοί φαίνονται, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι επρόκειτο για body shaming
LIFO NEWSROOM