Η σχέση των Ελλήνων με τα social media

Η σχέση των Ελλήνων με τα social media Facebook Twitter
0

Παρότι εμφανίζονται έμπειροι ως προς τη χρήση των social media, οι Έλληνες δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται αυτά τα μέσα για την ενημέρωση τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , με τίτλο «Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα social media”. Η έρευνα συμπεραίνει ότι παρότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι πολίτες χρησιμοποιούν αυτά τα νέα μέσα για την γρηγορότερη ενημέρωση της, η χρήση τους στην Ελλάδα γίνεται περισσότερο για την κοινωνικοποίηση των χρηστών.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κυρία Κατερίνα Φραιδάκη που πραγματοποίησε την έρευνα, τονίζει ότι το 50% των Ελλήνων μπορούν να χαρακτηριστούν ως «έμπειροι» χρήστες των κοινωνικών δικτύων αφού δηλώνουν ότι ασχολούνται με κάποια ιστοσελίδα ή μπλογκ περισσότερα από τρία χρόνια. Είναι όμως περισσότερο χρήστες σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και του Facebook με περίπου 1 στους 2 να αφήνει σχόλια συστηματικά κατά τη διάρκεια της περιήγησης του σε αυτά, λόγω της μεγαλύτερης εξοικείωσης τους σε σχέση με μπλογκ, fora και ιστοσελίδες, στις οποίες πρέπει να αναφέρουν π.χ εντυπώσεις για ένα καταναλωτικό προϊόν.

Οι κυριότεροι λόγοι που οι Έλληνες δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα social media, είναι η επικοινωνία με οικογένεια και φίλους σε ποσοστό 37%, η διασκέδαση σε ποσοστό 32%και το μοίρασμα φωτο και βίντεο σε ποσοστό 28%.

Στις ηλικίες από 14 ως 26 ετών οι Έλληνες χρησιμοποιούν το facebook καθημερινά σε ποσοστό 60% ενώ σε ηλικίες άνω των 34 ετών η χρήση του facebook περιορίζεται σε λίγες ώρες την εβδομάδα.

Επίσης, ενώ 1 στους 2 χρήστες του Facebook δηλώνει ότι έχει προσθέσει περισσότερους από 100 φίλους  στο προφίλ του, μόλις το 45% δηλώνει ότι γνωρίζει προσωπικά το 50%  από αυτούς.

Μόλις 1 στους 5 χρήτες κάνει σχόλια σε fora και blogs με την ίδια συχνότητα που το κάνει στο facebook και μόλις 1 στους 10 αναρτά τις εντυπώσεις του σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με εντυπώσεις για καταναλωτικά προϊόντα. Το 60% πάντως, επισκέπτεται blogs και fora.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα AI «διαβάζει» το καρδιογράφημα καλύτερα από τους γιατρούς και προβλέπει επικίνδυνες επιπλοκές

Τech & Science / Ένα AI «διαβάζει» το καρδιογράφημα καλύτερα από τους γιατρούς και προβλέπει επικίνδυνες επιπλοκές

Το AI μοντέλο εντοπίζει ανωμαλίες στο καρδιογράφημα που συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών, οι οποίες συνήθως περνούν απαρατήρητες από τους γιατρούς
LIFO NEWSROOM
Ένας νεφέλωμα, δύο οπτικές: Το τηλεσκόπιο Webb της NASA το καταγράφει σε εντυπωσιακά χρώματα

Τech & Science / Ένας νεφέλωμα, δύο οπτικές: Το τηλεσκόπιο Webb της NASA το καταγράφει σε εντυπωσιακά χρώματα

Το τηλεσκόπιο James Webb της NASA αποκαλύπτει δύο εντυπωσιακές εικόνες του νεφελώματος NGC 6072, δείχνοντας πώς η παρατήρηση μέσω διαφορετικών οργάνων του μπορεί να αποκαλύψει εντελώς διαφορετικές όψεις ενός και μόνο κοσμικού αντικειμένου
LIFO NEWSROOM
Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Τech & Science / Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τα γυαλιά στο συνέδριο Meta Connect στην Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι «τα γυαλιά είναι το μόνο μέσο όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δει και να ακούσει ό,τι βλέπεις κι ακούς εσύ»
LIFO NEWSROOM
Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Τech & Science / Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Λαμβάνει υπόψη το ιατρικό ιστορικό, βασικά δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες τρόπου ζωή ώστε να εκτιμήσει αν και πότε μπορεί να εμφανιστούν παθήσεις όπως καρκίνος, διαβήτης και καρδιολογικά ή αναπνευστικά νοσήματα
LIFO NEWSROOM
Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Τech & Science / Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Το ηλιακό φως «βομβαρδίζει» το φεγγάρι με Ήλιο-3 εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια - Επειδή η Σελήνη δεν έχει μαγνητικό πεδίο, το ισότοπο παραμένει στην επιφάνεια, αντίθετα με τη Γη, όπου απορρίπτεται στο διάστημα
LIFO NEWSROOM
Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Τech & Science / Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Η μελέτη αποδεικνύει ότι το μοντέλο δεν χρησιμοποιείται μόνο για την επιτάχυνση επαγγελματικών διαδικασιών αλλά και για να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM