Η επαυξημένη πραγματικότητα θα πρωταγωνιστήσει στο συνέδριο της Apple - Τι θα ανακοινωθεί

Η επαυξημένη πραγματικότητα θα πρωταγωνιστήσει στο συνέδριο της Apple - Τι θα ανακοινωθεί Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομέρειες για τις ενημερώσεις στα συστήματα των κινητών, τάμπλετ και υπολογιστών της στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών (WWDC).

Και ενώ οι νέοι υπολογιστές, η εφαρμογή Messages και η αναμόρφωση του λογισμικού του iPad που θα το κάνει να μοιάζει περισσότερο με φορητό υπολογιστή, αποτελούν θέματα ενδιαφέροντος, το μεγαλύτερο ερώτημα για τη Δευτέρα είναι εάν η η Apple θα δείξει κάποια στοιχεία για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που θα λανσάρει το επόμενο διάστημα. 

Η εταιρεία έχει κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα RealityOS ως το λειτουργικό σύστημα για το γκάτζετ, το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή το 2022. Έχουν διαρρεύσει ελάχιστα στοιχεία σχετικά με αυτό και οι φήμες θέλουν να μοιάζει με μάσκα του σκι και να έχει οθόνες στο μπροστινό μέρος, αλλά και το εσωτερικό του, ώστε να μην απομονώνεται πλήρως ο χρήστης. 

Η επαυξημένη πραγματικότητα έχει αποτελέσει ένα σταθερό στοιχείο ενδιαφέροντας στις τελευταίες διοργάνωσης της WWDC. Τα κορυφαία iPhones και iPads διαθέτουν πλέον αισθητήρες Lidar, οι οποίοι χρησιμοποιούν τεχνολογία παρόμοια με το ραντάρ για τη χαρτογράφηση του τρισδιάστατου χώρου, και συνδυάζονται με ένα σύνολο επιλογών λογισμικού που επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εύκολες εφαρμογές βασισμένες σε AR.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρουσιαστούν και οι πρόοδοι της Apple στο RealityOS. Για παράδειγμα, μία νέα έκδοση των Χαρτών της Apple μπορεί να «δανειστεί» στοιχεία απ' αυτό ώστε να μπορούν οι χρήστες να εξερευνήσουν μια εικονική εκδοχή του κόσμου μέσω του iPhone τους.

Όμως, δεν αναμένεται κάθε ανακοίνωση να συνδέεται με την επαυξημένη πραγματικότητα.

Η εταιρεία είναι πιθανό να παρουσιάσει μια ανανεωμένη έκδοση των φορητών υπολογιστών MacBook Air, αν και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού καθιστούν δύσκολη την αγορά τους σύντομα, αλλά και μία ενημερωμένη έκδοση του iPadOS που διευκολύνει τη χρήση των tablet σε αντικατάσταση υπολογιστών. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ