Η έκθεση διαφάνειας της Apple για τα αιτήματα των κυβερνήσεων - Πόσα αιτήματα έλαβε από Ελλάδα

Η έκθεση διαφάνειας της Apple για τα αιτήματα των κυβερνήσεων - Πόσα αιτήματα έλαβε από Ελλάδα Facebook Twitter
0

Μέσω νέας έκθεσης διαφάνειας η Apple παρουσιάζει τις κυβερνητικές αιτήσεις για κατάργηση λογαριασμών, ενώ στο μέλλον θα απεικονίζει και τις αιτήσεις κατάργησης εφαρμογών.

Η Apple εξέδωσε την πρώτη από τις δύο εξαμηνιαίες εκθέσεις διαφάνειας της στην οποία, εκτός από τα συνηθισμένες αιτήσεις για την κατάργηση αρκετών λογαριασμών, η εταιρεία ενημερώνει επίσημα το κοινό της ότι σύντομα θα αναφέρει και τα κρατικά αιτήματα για κατάργηση εφαρμογών από το App Store.

Δηλαδή, οι αριθμοί των μελλοντικών εκθέσεων θα δείχνουν επίσης πόσες κυβερνήσεις από όλον τον κόσμο θέλουν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές και πόσες από αυτές τις παραγγελίες θα τηρούνται. Η Google, χαρακτηριστικά, δεν αναφέρει ποτέ τους αριθμούς αυτούς για το Play Store. Φυσικά, οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μάθουμε γιατί αρχικά κατατέθηκαν οι αιτήσεις κατάργησης εφαρμογών και ποιες από αυτές επηρεάστηκαν, αλλά η Apple δηλώνει ότι δεν θα ονομάζει τις εφαρμογές που αφαιρούνται.

Η πρόσφατη έκθεση διαφάνειας φέρνει τα συνηθισμένα στοιχεία σχετικά με την κατάργηση των αιτήσεων λογαριασμών και επίσης επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία στο μέλλον θα αναφέρει απλά τα νούμερα των αιτημάτων από κυβερνήσεις για την κατάργηση εφαρμογών. Όπως, αναφέρει όλα τα αιτήματα θα σχετίζονται με ενδεχόμενες παραβιάσεις νομικής ή πολιτικής φύσεως.

Οι πληροφορίες της έκθεσης, αν μη τι άλλο, δείχνουν τόσο τις δραστηριότητες της Apple όσο και των κυβερνήσεων του πλανήτη. Η εταιρεία, βέβαια, τονίζει ότι οι μελλοντικές αναφορές θα φανερώνουν λεπτομερώς τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που εξέδωσε ένα αίτημα, καθώς και κατά πόσο η εταιρεία συμμορφώθηκε τελικά ή όχι.

Όσον αφορά τις αιτήσεις κατάργησης λογαριασμών κατά το τελευταίο έτος, κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο έστειλαν αιτήσεις για πληροφορίες σχετικά με 29.718 συσκευές και η εταιρεία συμμορφώθηκε με το 79% των περιπτώσεων. Ενδεικτικά, από την Ελλάδα έλαβε 31 αιτήματα που αφορούσαν 111 συσκευές και η εταιρεία κάλυψε το 97%, δηλαδή δεν έδωσε πληροφορίες στις ελληνικές αρχές για 1 από αυτά τα αιτήματα.

Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι ενθαρρυντικός, εάν πραγματικά θεωρήσουμε ότι η Apple επαληθεύει κάθε ένα από αυτά τα αιτήματα από νομικής άποψης πριν καταλήξει ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους έπρεπε να ελεγχθούν από κυβερνητικές αρχές. Απλά, οι ενδείξεις δείχνουν ότι καθώς οι κυβερνήσεις ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τον κόσμο της τεχνολογίας, οι αριθμοί αυτοί συνεχώς θα αυξάνονται. Οι κυβερνήσεις ζήτησαν επίσης πληροφορίες για 3.358 λογαριασμούς της Apple και τα στοιχεία που παρασχέθηκαν κάλυψαν το 82% των περιπτώσεων.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM
Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Τech & Science / Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Γάλλοι και Αιγύπτιοι ερευνητές στην Αλεξάνδρεια ανέλκυσαν 22 τεράστια πέτρινα μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή του διάσημου Φάρου της πόλης, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Τech & Science / Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα αρχαίων ποταμιών στα νότια υψίπεδα του Άρη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πολύ πιο υγρός απ’ ό,τι πιστεύαμε
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Το απολίθωμα, μια γνάθος που διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, αναλύθηκε με σύγχρονες τεχνικές σάρωσης, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε ένα άγνωστο έως τώρα είδος
LIFO NEWSROOM
Επαναφορά ακοής με μία ένεση: Επαναστατική γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά την ακοή σε παιδιά και ενήλικες

Τech & Science / Επαναφορά ακοής με μία ένεση: Επαναστατική γονιδιακή θεραπεία αποκαθιστά την ακοή σε παιδιά και ενήλικες

Εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες από νέα θεραπεία που στοχεύει το γονίδιο OTOF – Παιδιά απέκτησαν ξανά την αίσθηση της ακοής, με μία επταετή να συνομιλεί κανονικά με τη μητέρα της τέσσερις μήνες μετά
LIFO NEWSROOM