Η Apple έχει ένα ειδικό μήνυμα για εκείνους που κλέβουν iPhone από τα καταστήματά της: οι συσκευές εντοπίζονται.

 

Πολλά από τα καταστήματα της Apple λεηλατήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από ανθρώπους που αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Όμως, η εταιρεία απενεργοποιεί τις συσκευές αυτές και τις καθιστά μη λειτουργικές.

 

«Παρακαλώ επιστρέψτε στην Apple στη Walnut Street» έγραφε το προειδοποιητικό μήνυμα που εστάλη σε iPhone και δημοσιεύθηκε στο Twitter. Το μήνυμα κάνει αναφορά στο κατάστημα στη Φιλαδέλφεια στο οποίο- όπως και σε εκείνα στη Ν. Υόρκη και την Ουάσινγκτον μεταξύ άλλων- έγινε πλιάτσικο. «Η συσκευή έχει απενεργοποιηθεί και παρακολουθείται. Οι τοπικές αρχές θα ενημερωθούν», ανέφερε ακόμη το μήνυμα.

 


Το σύστημα αυτό δεν είναι κάτι καινούριο που αφορά τις διαδηλώσεις που σαρώνουν τις ΗΠΑ και σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν λεηλασίες καταστημάτων. Η Apple, σύμφωνα με το CNN, έχει εδώ και καιρό ειδικό λογισμικό στα iPhone που εκτίθενται στα καταστήματα, προκειμένου να εντοπίζονται οι κλεμμένες συσκευές. Αυτό το λογισμικό δεν υπάρχει στα τηλέφωνα που αγοράζουν οι πελάτες.

 

H Apple εντοπίζει τα iPhone που κλέβουν όσοι λεηλατούν τα καταστήματά της

 

Ο Τιμ Κουκ έκανε αναφορά στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σε εσωτερικό υπόμνημα προς τους εργαζόμενους της Apple. Tο οδυνηρό παρελθόν (του ρατσισμού) είναι ακόμα παρών και «ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ αποτελεί μία συγκλονιστική και τραγική απόδειξη του ότι πρέπει να στοχεύσουμε πολύ υψηλότερα από ένα "κανονικό" μέλλον, οικοδομώντας ένα που θα ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της Apple. 

 

«Δεν μπορούμε να εξυμνούμε μία κοινωνία εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι κάθε άτομο, που δίνει σε αυτή τη χώρα την αγάπη του, την εργασία και τη ζωή του, θα είναι ελεύθερο από το φόβο», σημείωνε ακόμη και έκανε λόγο για φυλετικές διακρίσεις και αδικίες ακόμη «και στο δικαστικό μας σύστημα