Για να εργαστεί κανείς στην Apple (ή τη Google) δεν χρειάζεται πτυχίο

Για να εργαστεί κανείς στην Apple (ή τη Google) δεν χρειάζεται πτυχίο Facebook Twitter
3

Σε πολλές εταιρίες το να μην έχει κάποιος υποψήφιος εργαζόμενος πτυχίο πανεπιστημίου, μπορεί να είναι λόγος για να μη προσληφθεί.

Όχι όμως στην Apple. Και όχι μόνο για θέσεις που αφορούν πχ πωλητές σε κάποιο κατάστημα της. 

Η ιστοσελίδα Glassdoor, που ασχολείται με την αγορά εργασίας, έκανε μια λίστα με 15 πολύ γνωστές εταιρίες που δεν απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου για τους υπαλλήλους τους. Η Apple είναι μια από αυτές. 

Η ίδια η λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην εταιρία αντανακλά αυτή την πολιτική. Πχ για μια θέση προγραμματιστή λογισμικού για την Apple Music στα προσόντα που απαιτούνται αναφέρονται σχετικά πτυχία ή «παρόμοια εργασιακή εμπειρία». 

Με άλλα λόγια, αν μπορεί κάποιος να κάνει τη δουλειά, μπορεί να προσληφθεί. Η Apple δεν ενδιαφέρεται αν ο υποψήφιος εργαζόμενος απέκτησε τις γνώσεις του σε κάποιο πανεπιστήμιο ή εμπειρικά στην αγορά εργασίας. 

Άλλωστε, για τη συγκεκριμένη εταιρία κάθε άλλη αντιμετώπιση θα ήταν υποκριτική. Ο Στιβ Τζόμπς δεν αποφοίτησε ποτέ από το πανεπιστήμιο. Ο άλλος συνιδρυτής της εταιρίας, ο Στιβ Βόζνιακ, πήρε το πτυχίο του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός μια δεκαετία αφότου η Apple είχε γίνει μια σούπερ επιτυχημένη εταιρία. 

Η Αpple δεν είναι η μόνη εταιρία υψηλής τεχνολογίας που δεν βάζει ως προϋπόθεση για να δουλέψει κάποιος εκεί το πανεπιστημιακό πτυχίο. 

Το ίδιο ισχύει και για την Google και την IBM.

Πέρυσι ο αρμόδιος αντιπρόεδρος ανθρώπινου δυναμικού της Google, Λάζλο Μποκ, είχε δηλώσει στους New York Times πως «ο βαθμός πτυχίου και διάφορα τεστ που κάνουμε δεν έχουν κανένα νόημα ως κριτήρια για το να προσλάβεις κάποιον. Έχουμε καταλάβει πως δεν προβλέπουν τίποτα». 

Και προσθέτει πως «έχουμε καταλήξει πως αυτό που μετράει δεν είναι τα πτυχία ή ακόμα και το IQ. Είναι η ικανότητα μάθησης. Είναι η ικανότητα να εξελιχθείς στην πορεία. Είναι η ικανότητα να μπορείς να βάλεις σε τάξη γιγαντιαίο πλήθος πληροφοριών». 

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ