Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες - Άλλαξαν οι κανόνες

Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες - Άλλαξαν οι κανόνες Facebook Twitter
1

Το Flickr διαγράφει εκατομμύρια φωτογραφίες από το διαδίκτυο, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες του προσπαθούν να διατηρήσουν τον ιστότοπο κοινής χρήσης φωτογραφιών μετά την εξαγορά από τη Yahoo νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι ελεύθεροι χρήστες του ιστότοπου θα περιορίζονται στην αποθήκευση 1.000 φωτογραφιών και βίντεο, με την διαδικασία διαγραφής να προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019.

Το νέο όριο είναι μια αιφνίδια και μεγάλη μείωση από το προηγούμενο 1TB ανά χρήστη, που αντιστοιχούσε σε περίπου 200.000-500.000 φωτογραφίες ανά χρήστη. 

Η εταιρεία λέει ότι μόνο το 3% των δωρεάν χρηστών έχει πάνω από 1.000 φωτογραφίες αυτήν τη στιγμή και υποστηρίζει ότι πολλοί από αυτούς δεν συμμετέχουν στον ιστότοπο με τρόπο που να «οικοδομεί» μια πολύτιμη κοινότητα.

«Η ελεύθερη χωρητικότητα προσελκύει σε μεγάλο βαθμό μέλη που βρήκαν ελκυστική την ελεύθερη αποθήκευσή εικόνων, όχι τη σύνδεση τους με άλλους λάτρεις της φωτογραφίας», δήλωσε ο Andrew Stadlen, αντιπρόεδρος του Flickr.

«Αυτό προκάλεσε μια σημαντική μετατόπιση στην πλατφόρμα μας, μακριά από την αλληλεπίδραση της κοινότητας και την αναζήτηση κοινών ενδιαφερόντων που κάνει το Flickr το καλύτερο κοινό σπίτι για φωτογράφους στον κόσμο», είπε.

Το ελεύθερο όριο ήταν ελκυστικό για όσους χρησιμοποιούν το Flickr για να φιλοξενήσουν εικόνες εκτός ιστοσελίδων, ιδιαίτερα ανεξάρτητους bloggers. 

Πριν από την εισαγωγή του ορίου 1TB το 2013, οι δωρεάν λογαριασμοί στο Flickr περιορίζονταν σε 200 δημόσιες φωτογραφίες, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των εικόνων που θα μπορούσαν να αποθηκευτούν σε ιδιωτικές.

Η Yahoo, οι πρώην ιδιοκτήτες της Flickr, αύξησε το όριο στο 1TB σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις προοπτικές του ιστότοπου, αφού είχε χάσει την ηγετική θέση του στη φωτογραφία λόγω του Instagram.

Το 2018, το Flickr αγοράστηκε από την εταιρεία φωτογραφίας SmugMug και από τότε κάνει επανεκκίνηση με μεγαλύτερη έμφαση στις συνδρομές.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Τech & Science / «Παράτα το Instagram, η τεχνητή νοημοσύνη θα σου δώσει δουλειά», λέει ο CEO της Perplexity

Ο CEO της Perplexity, Αραβίντ Σρινιβάς, καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ΤΝ αντί να χάνονται στα social – Την ώρα που η ΤΝ μειώνει θέσεις εργασίας, «η λύση είναι η επιχειρηματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Η OpenAI επέλεξε την Google, αντί της Amazon και της Microsoft για τις υποδομές cloud του ChatGPT

Τech & Science / Η OpenAI επέλεξε την Google, αντί της Amazon και της Microsoft, για τις υποδομές cloud του ChatGPT

Η συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό έρχεται καθώς η OpenAI διευρύνει τους παρόχους cloud, αναζητώντας περισσότερη υπολογιστική ισχύ για την εξυπηρέτηση της αυξανόμενης ζήτησης
LIFO NEWSROOM
Οκτώ μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν με DNA από τρία άτομα για την εξάλειψη ανίατης κληρονομικής ασθένειας

Τech & Science / Οκτώ μωρά στο Ηνωμένο Βασίλειο γεννήθηκαν με DNA από τρία άτομα για την εξάλειψη ανίατης κληρονομικής ασθένειας

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνική της «δωρεάς μιτοχονδριακού DNA», που στοχεύει στην πρόληψη σοβαρών, συχνά θανατηφόρων παθήσεων
LIFO NEWSROOM
ALS: Η νόσος που αντιμετώπιζε ο Γεράσιμος Μιχελής

Τech & Science / Τι είναι το ALS, η νόσος που αντιμετώπιζε ο Γεράσιμος Μιχελής

Η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα, με την οποία εξοικειώθηκε μεγάλη μερίδα του κόσμου μέσα από την περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ - Τα πρώιμα συμπτώματα και οι πιθανότητες επιβίωσης
LIFO NEWSROOM
Πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα αποκαλύπτουν προειδοποιητικά σημάδια για τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον

Τech & Science / Πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα αποκαλύπτουν προειδοποιητικά σημάδια για τη νόσο Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον

Η ανάλυση μεγάλου συνόλου βιολογικών δεδομένων αποκαλύπτει στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανίχνευση και την καταπολέμηση νευροεκφυλιστικών παθήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε μας τα λένε καλά. Από τη μια λένε ότι μόνο το 3% των χρηστών έχει πάνω από 1000 φωτογραφίες αποθηκευμένες και χρησιμοποιεί το flickr σαν cloud και από την άλλη ότι το δωρεάν 1TB προκάλεσε μετατόπιση στην πλατφόρμα από σύνδεση μεταξύ των φωτογράφων σε αποθήκευση. Τι από τα 2 συμβαίνει βρε παιδιά; Τώρα δηλαδή ζητάνε να πληρώσουμε για μια υπηρεσία που ήταν για χρόνια δωρεάν.