Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Χιλιάδες ιστότοποι και ψηφιακές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, εξαιτίας εκτεταμένης βλάβης στα δίκτυα της Microsoft, που έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες σε φορείς και εταιρείες όπως το αεροδρόμιο Heathrow, η τράπεζα NatWest και οι servers του παιχνιδιού Minecraft.

Σύμφωνα με το Downdetector, που παρακολουθεί διακοπές λειτουργίας στο διαδίκτυο, χιλιάδες χρήστες αναφέρουν προβλήματα σύνδεσης με υπηρεσίες όπως το Outlook, το Teams και το Microsoft 365, καθώς και με ιστότοπους που βασίζονται στο cloud σύστημα Azure.

Η Microsoft δηλώνει ότι έχει εντοπίσει «υποβάθμιση υπηρεσιών» στο Azure από τις 18:00 ώρα Ελλάδας, επισημαίνοντας πως η βλάβη οφείλεται σε πρόβλημα με τους DNS servers — το ίδιο αίτιο που προκάλεσε πρόσφατα τη μεγάλη διακοπή στο δίκτυο της Amazon Web Services (AWS).

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την αναδρομολόγηση της κίνησης και την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Επιπτώσεις σε μεγάλες εταιρείες και ιστότοπους

Στη Βρετανία, η βλάβη επηρεάζει υπηρεσίες όπως το αεροδρόμιο Heathrow, τη τράπεζα NatWest, το σούπερ μάρκετ Asda και ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας O2, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες χρήστες αναφέρουν δυσκολίες πρόσβασης στους ιστότοπους των Starbucks και Kroger.

Η Microsoft έχει ανοίξει νήμα ενημερώσεων στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), καθώς πολλοί χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν ούτε στη σελίδα κατάστασης υπηρεσιών της.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Χωριό της Εποχής του Χαλκού, ηλικίας 3.000 ετών εντοπίστηκε στον βυθό της λίμνης Mezzano

Τech & Science / Ιταλία: Χωριό της Εποχής του Χαλκού, ηλικίας 3.000 ετών εντοπίστηκε στον βυθό της λίμνης Mezzano

Η υποβρύχια έρευνα στη λίμνη Mezzano της Ιταλίας αποκάλυψε προϊστορικό χωριό της Εποχής του Χαλκού, με άριστα διατηρημένα αντικείμενα και ξύλινους πασσάλους που μαρτυρούν τη ζωή και την τεχνολογία μιας χαμένης κοινότητας πριν από 3.000 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε υπόγειο σύστημα γλυκού νερού 800.000 ετών

Τech & Science / Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε υπόγειο σύστημα γλυκού νερού 800.000 ετών

Ένα υπόγειο σύστημα χαμηλής αλατότητας ηλικίας 800.000 ετών εντοπίστηκε στον Κορινθιακό Κόλπο, αποκαλύπτοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα αποθέματα γλυκού νερού και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή
LIFO NEWSROOM