Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους, το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα απαγορεύσει από την επόμενη εβδομάδα στην πλατφόρμα του κάθε έκφραση υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής αλλά και εκείνες που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών.


«Σήμερα ανακοινώνουμε την απαγόρευση του επαίνου, της υποστήριξης και της εκπροσώπησης του λευκού εθνικισμού και του διαχωρισμού, στο Facebook και στο Instagram, όπου θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την επόμενη εβδομάδα.

 

Είναι σαφές ότι αυτές οι έννοιες συνδέονται βαθιά με οργανωμένες ομάδες μίσους και δεν έχουν θέση στις υπηρεσίες μας.

 

Οι πολιτικές μας έχουν απαγορεύσει εδώ και πολλά χρόνια τη μεταχείριση μίσους των ανθρώπων με βάση χαρακτηριστικά όπως η φυλή, η εθνικότητα ή η θρησκεία - και αυτό πάντα περιελάμβανε ακραίο ρατσισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοφιλές κοινωνικό μέσο σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο μπλογκ του.

 

 

Το Facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους. Ο δράστης του μακελειού στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μεταδώσει την πράξη του ζωντανά μέσω του Facebook, πριν από 12 ημέρες.

 

 

Το Facebook ανέφερε επίσης ότι οι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο το οποίο σχετίζεται με τη «λευκή υπεροχή» θα παραπέμπονται στη σελίδα της οργάνωσης Life After Hate, η οποία βοηθά ανθρώπους να φύγουν από ομάδες που στηρίζουν το μίσος.

 

Η Life After Hate δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση αυτή.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP