«Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος», λέει ο Τζεφ Μπέζος για την πτήση του στο διάστημα

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος», λέει ο Τζεφ Μπέζος για την αυριανή πτήση του στο διάστημα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ενθουσιασμένος και περίεργος αλλά όχι αγχωμένος δηλώνει ο Τζεφ Μπέζος την παραμονή της πρώτης υποτροχιακής πτήσης της Blue Origin, που θα κάνει μαζί με τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα. 

«Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια εάν είμαι αγχωμένος. Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος, είμαι περίεργος. Θέλω να ξέρω τι πρόκειται να μάθουμε», δήλωσε στο CBS ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που παραχώρησε ενόψει της εκτόξευσης. 

Ο δισεκατομμυριούχος και οι τρεις συνταξιδιώτες του αναμένεται να εκτοξευθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας αύριο, από εγκαταστάσεις της Blue Origin στην έρημο του δυτικού Τέξας. Θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το χείλος του διαστήματος με το New Shepard, έναν ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα. 

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο Τζεφ Μπέζος. 

Μαζί με τον ιδρυτή της Amazon και τον αδελφό του, Μαρκ Μπέζος, θα ταξιδέψουν η 82χρονη πρωτοπόρος αεροπόρος Ουάλι Φανκ και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, ένας απόφοιτος λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί 9 ημέρες αφότου ο Ρίτσαρντ Μπράνσον «κατέκτησε» το διάστημα με το σκάφος της εταιρείας του, Virgin Galactic. Ο Τζεφ Μπέζος θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος (που ταξίδεψε) στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό», σημείωσε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στο NBC.

«Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο διάστημα», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

Τech & Science / Καρκίνος του αίματος: Το φάρμακο «Δούρειος ίππος» χορηγείται για πρώτη φορά σε ασθενείς

«Θα αλλάξει η ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους» - «Πράσινο φως» από τη NICE για το φάρμακο που μπορεί να σταματήσει το πολλαπλούν μυέλωμα να εξελίσσεται για τριπλάσιο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τις συνήθεις θεραπείες
LIFO NEWSROOM
Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Το σύστημα STAR (Sperm Track and Recovery) και αντλεί την έμπνευσή του από παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστροφυσικοί για την ανίχνευση νέων άστρων ή πλανητών μέσω τεχνητής νοημοσύνης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Τech & Science / Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης του Apple Intelligence δεν έχουν ακόμη αποδώσει - Η Apple βρίσκεται «ουσιαστικά τρία χρόνια πίσω» στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου φωνητικού βοηθού, επισημαίνουν αναλυτές
LIFO NEWSROOM