«Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος», λέει ο Τζεφ Μπέζος για την πτήση του στο διάστημα

«Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος», λέει ο Τζεφ Μπέζος για την αυριανή πτήση του στο διάστημα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ενθουσιασμένος και περίεργος αλλά όχι αγχωμένος δηλώνει ο Τζεφ Μπέζος την παραμονή της πρώτης υποτροχιακής πτήσης της Blue Origin, που θα κάνει μαζί με τον γηραιότερο και τον νεότερο άνθρωπο που έχει ταξιδέψει ποτέ στο διάστημα. 

«Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια εάν είμαι αγχωμένος. Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος, είμαι περίεργος. Θέλω να ξέρω τι πρόκειται να μάθουμε», δήλωσε στο CBS ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις που παραχώρησε ενόψει της εκτόξευσης. 

Ο δισεκατομμυριούχος και οι τρεις συνταξιδιώτες του αναμένεται να εκτοξευθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας αύριο, από εγκαταστάσεις της Blue Origin στην έρημο του δυτικού Τέξας. Θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το χείλος του διαστήματος με το New Shepard, έναν ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα. 

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο Τζεφ Μπέζος. 

Μαζί με τον ιδρυτή της Amazon και τον αδελφό του, Μαρκ Μπέζος, θα ταξιδέψουν η 82χρονη πρωτοπόρος αεροπόρος Ουάλι Φανκ και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, ένας απόφοιτος λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί 9 ημέρες αφότου ο Ρίτσαρντ Μπράνσον «κατέκτησε» το διάστημα με το σκάφος της εταιρείας του, Virgin Galactic. Ο Τζεφ Μπέζος θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος (που ταξίδεψε) στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό», σημείωσε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στο NBC.

«Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο διάστημα», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Τech & Science / Η Meta παρουσίασε τα πρώτα Ray-Ban με ενσωματωμένη οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τα γυαλιά στο συνέδριο Meta Connect στην Καλιφόρνια, σημειώνοντας ότι «τα γυαλιά είναι το μόνο μέσο όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δει και να ακούσει ό,τι βλέπεις κι ακούς εσύ»
LIFO NEWSROOM
Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Τech & Science / Νέο εργαλείο AI προβλέπει τον κίνδυνο για 1.000 ασθένειες έως και 20 χρόνια πριν

Λαμβάνει υπόψη το ιατρικό ιστορικό, βασικά δημογραφικά στοιχεία και παράγοντες τρόπου ζωή ώστε να εκτιμήσει αν και πότε μπορεί να εμφανιστούν παθήσεις όπως καρκίνος, διαβήτης και καρδιολογικά ή αναπνευστικά νοσήματα
LIFO NEWSROOM
Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Τech & Science / Η Σελήνη «πωλείται»: Φινλανδική εταιρεία αγόρασε ήδη πόρους - Τι είναι το Ήλιο-3

Το ηλιακό φως «βομβαρδίζει» το φεγγάρι με Ήλιο-3 εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια - Επειδή η Σελήνη δεν έχει μαγνητικό πεδίο, το ισότοπο παραμένει στην επιφάνεια, αντίθετα με τη Γη, όπου απορρίπτεται στο διάστημα
LIFO NEWSROOM
Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Τech & Science / Πώς χρησιμοποιούν οι άνθρωποι το ChatGPT – Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη

Η μελέτη αποδεικνύει ότι το μοντέλο δεν χρησιμοποιείται μόνο για την επιτάχυνση επαγγελματικών διαδικασιών αλλά και για να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Η Apple αποκλείει τους Ευρωπαίους χρήστες από τη νέα λειτουργία ζωντανής μετάφρασης των AirPods Pro

Τech & Science / Η Apple αποκλείει τους Ευρωπαίους χρήστες από τη νέα λειτουργία ζωντανής μετάφρασης των AirPods Pro

H λειτουργία «Live Translation with AirPods», που αποτελεί μέρος του Apple Intelligence, δεν θα ενεργοποιείται εάν ο χρήστης βρίσκεται εντός ΕΕ και ο λογαριασμός Apple ανήκει σε περιοχή της ΕΕ
LIFO NEWSROOM