Oliver Daemen: Ο 18χρονος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος

Oliver Daemen: Ο 18χρονος που θα ταξιδέψει στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος Facebook Twitter
Blue Origin
0

O 18χρονος Oliver Daemen θα γίνει ο νεότερος άνθρωπος που θα πάει στο διάστημα καθώς ανήκει στην ομάδα του Τζεφ Μπέζος.

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση για τη διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, θα γίνει στις 20 Ιουλίου, λίγες μέρες μόλις, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο Oliver Daemen θα πετάξει στη θέση του ανώνυμου πλειοδότη, ο οποίος πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για μία θέση στο σκάφος της Blue Origin, στη δημοπρασία που έκανε η εταιρεία του Μπέζος.

Ο νικητής της δημοπρασίας δεν θα μπορέσει να πετάξει με την αποστολή «λόγω ζητημάτων σε θέματα  προγραμματισμού», δήλωσε η διαστημική Blue Origin.

Ο 18χρονος τυχερός είναι γιος του CEO της Somerset Capital Partners, Joes Daemen.

Ο Daemen είχε εξασφαλίσει μια θέση στη δεύτερη πτήση, αλλά ανέβηκε στην πρώτη όταν ο νικητής αποσύρθηκε, είπε η Blue Origin. Στη συνέχεια εκείνος επέλεξε να δώσει τη θέση στον γιο του, ο οποίος είναι φοιτητής φυσικής.

Ο 18χρονος θα συνταξιδέψει με την 82χρονη Wally Funk, η οποία θα γίνει ο γηραιότερος άνθρωπος, που έχει πάει ποτέ στο διάστημα. Ο Μπέζος και ο αδερφός του Μάρκ θα είναι οι άλλοι δύο επιβάτες στον πύραυλο New Shepard.

Ο προηγούμενος νικητής της δημοπρασίας παρέμεινε ανώνυμος ενώ η Blue Origin δεν έχει πει πόσο κόστισε το εισιτήριο του Daeman.

Είπε ότι η πτήση αυτή είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου ζωής για τον 18χρονο, «ο οποίος γοητεύτηκε από το διάστημα, τη Σελήνη και τους πυραύλους από τότε που ήταν τεσσάρων ετών».

Η εταιρεία σχεδιάζει να εκτοξεύσει τους επιβάτες της πάνω από 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης, επιτρέποντάς τους να βιώσουν τη μικροβαρύτητα.

Στη συνέχεια, η κάψουλα θα επιστρέψει στη Γη χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο σε ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο δισεκατομμυριούχος σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έφτασε με επιτυχία στην «άκρη του διαστήματος» με το διαστημικό σκάφος της δικής του εταιρείας, της Virgin Galactic, προλαβαίνοντας το εγχείρημα του Μπέζος.

Με πληροφόιρες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM