Η στιγμή που ο Τζεφ Μπέζος ζητά από 82χρονη πιλότο να ταξιδέψει μαζί του στο διάστημα [ΒΙΝΤΕΟ]

Η στιγμή που ο Τζεφ Μπέζος ζητά από 82χρονη πιλότο να ταξιδέψει μαζί του στο διάστημα [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Instagram
0

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Origin, ο Τζεφ Μπέζος θα ταξιδέψει στο διάστημα και μαζί του θα είναι και η 82χρονη πιλότος, Wally Funk.

Η Wally Funk δεν επιλέχθηκε τυχαία όμως. Ήταν μία από τις 13 γυναίκες του προγράμματος Mercury, που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες τη δεκαετία του 1960. Μετά από δεκαετίες αναμονής, σύντομα θα γίνει το γηραιότερο άτομο στον κόσμο που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Η 82χρονη σήμερα Wally, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να δει τη Γη από ψηλά και ο λόγος ήταν το φύλο της καθώς τότε η υπηρεσία της το απαγόρευσε.

H ίδια μιλά για τη ζωή της ως πιλότος. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορώ να πετάξω, λέει. Έχει 19.600 ώρες πτήσεις και έχει διδάξει πάνω από 3.000 άτομα να πετούν.

Η στιγμή που ο Τζέφ Μπέζος τη ρωτά αν θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα, είναι μοναδική με την ίδια να απαντά αμέσως θετικά. Έτσι, θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

«Καλώς ήρθες Wally» αναφέρει σε post της στο Twitter, η Blue Origin ενώ ο Τζεφ Μπέζος ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο Instagram.

Η Blue Origin ανακοίνωσε ότι η Funk θα επιβιβασθεί στις 20 Ιουλίου από το Τέξας, συμμετέχοντας ως «τιμώμενη καλεσμένη».

Η 82χρονη, ο Μπέζος, ο αδερφός του και ο νικητής της φιλανθρωπικής δημοπρασίας θα είναι οι πρώτοι που θα πετάξουν σε μία ολιγόλεπτη πτήση με έναν πύραυλο New Shepard.

«Κανείς δεν περίμενε περισσότερο (από την Wally)», είπε ο Μπέζος σε ένα βίντεο στο  Instagram.

Η Funk ήταν η πρώτη γυναίκα επιθεωρητής της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ και η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ