Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο SOPA που ετοιμάζεται να περάσει το αμερικανικό Κογκρέσο, ο ιδρυτής της Wikipedia Jimmy Wales αποφάσισε να κατεβάσει την αγγλόφωνη εκδοχή του σάιτ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Το εν λόγω νομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.
Κατά τη διάρκεια της “απεργίας” η σελίδα της Wikipedia αντί για τα γνωστά λήμματα, θα έχει πληροφορίες για το πως μπορεί ο κάθε ενδιαφέρομενος να επικοινωνήσει με το Κογκρέσο και να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το νομοσχέδιο.
Εκτός όμως από τη Wikipedia και άλλα μεγάλα σάιτ (όπως το Wordpress, το Reddit κ.α.), έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σίγουρο.
Τech & Science /
"Aπεργεί" η Wikipedia την Τετάρτη
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
ΗΣΑΠ: Ακινητοποιημένος συρμός μεταξύ Καλλιθέας και Ταύρου – Δύο άτομα έπεσαν στις ράγες
Νέο μουσείο αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είναι επτά φορές μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο
Πώς το AI αλλάζει τη βιομηχανία του πορνό - Η εποχή των deepfakes και οι κίνδυνοι
Airbus: Εντολή για καθήλωση 6.000 αεροσκαφών A320 - Ο λόγος
Ολλανδία: Συγκλονίζει η δίκη για τη «δολοφονία τιμής» 18χρονης – Κατηγορούνται τα αδέλφια της, εντολέας φέρεται ο πατέρας