Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο "Βασιλιάς του Spam"

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο "Βασιλιάς του Spam" Facebook Twitter
0

Ένας από τους πιο διαβόητους αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spammers), βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης, αφού κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο για την αποστολή 27 εκατομμυρίων μηνυμάτων spam στο Facebook, μεταξύ άλλων.

Ο κάτοικος Λας Βέγκας, Sandford Wallace -γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Spam"- ομολόγησε ότι απέκτησε πρόσβαση παρανόμως σε πάνω από 500.000 λογαριασμούς χρηστών την περίοδο 2008 - 2009, παραβιάζοντας υπάρχουσα δικαστική εντολή εις βάρος του.

Όμως ο "Spam King" δεν απέκτησε τυχαία το παρατσούκλι του, αφού η δράση του ξεκινά πριν από τη διάδοση του Internet, όταν από το 1991 έστελνε ανεπιθύμητα μηνύματα spam μέσω Φάξ, σε χιλιάδες καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Έκτοτε ο Wallace, έχει αντιμετωπίσει πολλές μηνύσεις εναντίον του για spamming μέσω email, εγκατάσταση προγραμμάτων που ανοίγουν πολλάπλά παράθυρα με διαφημιστικά μηνύματα, αποστολή spyware, και απάτες στο MySpace, μεταξύ άλλων.

Τα συνολικά πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί, αναφέρει το VentureBeat, ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια δολλάρια, όμως δεν συγκρίνονται με το ποσό των 711 εκατομμυρίων δολαρίων που κλήθηκε να πληρώσει στο Facebook, μετά από μηνυσή του, το 2009. Επικαλούμενος, όμως, την δυσχερή του οικονομική κατάσταση, ο Wallace δεν πλήρωσε δεκάρα στο κοινωνικό δίκτυο. Τότε ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί τη δίωξή του και τελικά, μετά από μια διετή έρευνα του FBI, o Wallace βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 3 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων για πολλαπλές υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ο "Βασιλιάς του Spam" Facebook Twitter
Ο Sandford Wallace - γνωστός και ως ο "Βασιλιάς του Spam"

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ