WNBA All Star: Με το όνομα της Γκρίνερ στις φανέλες τους οι μπασκετμπολίστριες

WNBA All Star: Με το όνομα της Γκρίνερ στις φανέλες τους οι μπασκετμπολίστριες Facebook Twitter
0

Η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ βρίσκεται, ακόμη, σε φυλακή στη Ρωσία. Όμως, το όνομά της υπήρχε παντού στο All Star Game του WNBA, που διεξήχθη την Κυριακή στο Σικάγο.  

Οι μπασκετμπολίστριες φόρεσαν φανέλες με το όνομα της Γκρίνερ και το Νο42 στην πίσω πλευρά, στο δεύτερο ημίχρονο του ματς στο οποίο η Team Wilson επιβλήθηκε της Team Stewart με 134-112. 

Με αυτή την κίνηση η λίγκα συνεχίζει να πιέζει για την απελευθέρωση της σταρ του μπάσκετ από τη Ρωσία. «Είναι μία από εμάς. Είναι αδελφή μας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σιγουρευτούμε ότι όλοι πράττουν αυτό που χρειάζεται για να επιστρέψει ασφαλής», δήλωσε η Έιζα Γουίλσον. 

Η 31χρονη Γκρίνερ παραμένει υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο, όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, στις αποσκευές της βρέθηκαν φιαλίδια με έλαιο κάνναβης. Η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης δήλωσε ένοχη την Πέμπτη στις κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών, που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια από την πλευρά της για να επισπευστούν οι δικαστικές διαδικασίες. 

Πριν από το ματς το όνομα της Γκρίνερ ανακοινώθηκε ανάμεσα στις συμμετέχουσες, κάτι που επικρότησαν οι 9.500 θεατές. Πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, οι παίκτριες έδειξαν τις φανέλες τους, που ανέφεραν το όνομά της. Κάποιες μπασκετμπολίστριες αγκάλιασαν την σύζυγο της 31χρονης, Σερίλ Γκρίνερ, πριν επιστρέψουν στο παρκέ. 

«Θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι μπορούσαμε να φέρουμε το όνομα της Μπρίτνεϊ στο προσκήνιο, σε εθνική τηλεοπτική κάλυψη και ενώπιον ενός μεγάλου κοινού. Αυτός ήταν ο τρόπος μας για να την τιμήσουμε», δήλωσε η Σου Μπερντ, γκαρντ των Seattle Storm.  

Η κομισάριος του WNBA, Κάθι Ένγκελμπερτ, δήλωσε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Γκρίνερ και την οικογένειά της. «Παραμένει τεράστια προτεραιότητα για εμάς, συνεχίζει να έχει την πλήρη υποστήριξή μας. Είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι στο να τη φέρουμε πίσω ασφαλή και το συντομότερο δυνατό», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από AP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ