Τζόκοβιτς: Τρελή απόφαση ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέκρινε τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το φετινό Wimbledon, χαρακτηρίζοντας «τρελή» την απόφαση των διοργανωτών. 

«Πάντα θα καταδικάζω τον πόλεμο. Ποτέ δεν θα υποστηρίξω τον πόλεμο, καθώς είμαι παιδί του πολέμου», δήλωσε ο Σέρβος, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. 

Ο Τζόκοβιτς ήταν 11 ετών όταν βίωσε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι. «Ξέρω το ψυχολογικό τραύμα που αφήνει. Στη Σερβία, όλοι ξέρουμε τι συνέβη το 1999. Στα Βαλκάνια είχαμε πολλούς πολέμους στην πρόσφατη ιστορία», συμπλήρωσε ο κάτοχος 20 τίτλων Γκραν Σλαμ. 

«Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να υποστηρίξω την απόφαση του Wimbledon. Πιστεύω ότι είναι τρελή. Όταν η πολιτική εμπλέκεται στον αθλητισμό, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό», τόνισε ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το CNN. 

Χθες, οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί να μετάσχουν στο φετινό τουρνουά οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Μια απόφαση που επέκριναν τόσο η ATP όσο και η WTA, οι διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών τουρνουά τένις ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. 

«Σε συνθήκες τέτοιας αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επιθετικότητας, θα ήταν απαράδεκτο το ρωσικό καθεστώς να αντλήσει όποια οφέλη από τη συμμετοχή Ρώσων ή Λευκορώσων παικτών», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του Wimbledon στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

Η απόφαση επηρεάζει πολλούς κορυφαίους αθλητές, που δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο βρετανικό Γκραν Σλαμ. Ανάμεσά τους το Νο2 στον κόσμο, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Συνολικά, τέσσερις Ρώσοι τενίστες είναι στους πρώτους 30 της παγκόσμιας κατάταξης και πέντε Ρωσίδες στις κορυφαίες 40 τενίστριες στον κόσμο. 

Επιπλέον, δεν θα μπορέσει να μετάσχει στο Wimbledon η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, που πέρυσι έφτασε στα ημιτελικά του τουρνουά και είναι στο Νο4 στον κόσμο, αλλά και η συμπατριώτισσά της Βικτόρια Αζαρένκα, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM