Τζόκοβιτς: Τρελή απόφαση ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων από το Wimbledon

Ο Νόβακ Τζοκοβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέκρινε τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από το φετινό Wimbledon, χαρακτηρίζοντας «τρελή» την απόφαση των διοργανωτών. 

«Πάντα θα καταδικάζω τον πόλεμο. Ποτέ δεν θα υποστηρίξω τον πόλεμο, καθώς είμαι παιδί του πολέμου», δήλωσε ο Σέρβος, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις. 

Ο Τζόκοβιτς ήταν 11 ετών όταν βίωσε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι. «Ξέρω το ψυχολογικό τραύμα που αφήνει. Στη Σερβία, όλοι ξέρουμε τι συνέβη το 1999. Στα Βαλκάνια είχαμε πολλούς πολέμους στην πρόσφατη ιστορία», συμπλήρωσε ο κάτοχος 20 τίτλων Γκραν Σλαμ. 

«Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να υποστηρίξω την απόφαση του Wimbledon. Πιστεύω ότι είναι τρελή. Όταν η πολιτική εμπλέκεται στον αθλητισμό, το αποτέλεσμα δεν είναι καλό», τόνισε ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το CNN. 

Χθες, οι διοργανωτές του Wimbledon ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί να μετάσχουν στο φετινό τουρνουά οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Μια απόφαση που επέκριναν τόσο η ATP όσο και η WTA, οι διοργανώτριες αρχές των επαγγελματικών τουρνουά τένις ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. 

«Σε συνθήκες τέτοιας αδικαιολόγητης και πρωτοφανούς στρατιωτικής επιθετικότητας, θα ήταν απαράδεκτο το ρωσικό καθεστώς να αντλήσει όποια οφέλη από τη συμμετοχή Ρώσων ή Λευκορώσων παικτών», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές του Wimbledon στην ανακοίνωση που εξέδωσαν. 

Η απόφαση επηρεάζει πολλούς κορυφαίους αθλητές, που δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στο βρετανικό Γκραν Σλαμ. Ανάμεσά τους το Νο2 στον κόσμο, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Συνολικά, τέσσερις Ρώσοι τενίστες είναι στους πρώτους 30 της παγκόσμιας κατάταξης και πέντε Ρωσίδες στις κορυφαίες 40 τενίστριες στον κόσμο. 

Επιπλέον, δεν θα μπορέσει να μετάσχει στο Wimbledon η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα, που πέρυσι έφτασε στα ημιτελικά του τουρνουά και είναι στο Νο4 στον κόσμο, αλλά και η συμπατριώτισσά της Βικτόρια Αζαρένκα, πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση

Την ώρα που οι αθλητές της Νότιας Κορέας έπλεαν με το πλοιάριό τους στον Σηκουάνα τους παρουσίασαν ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δηλαδή το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM