Τζόκοβιτς: Παράξενοι οι Ολυμπιακοί χωρίς Ναδάλ & Φέντερερ- Ο Τσιτσιπάς στους υποψήφιους για μετάλλιο

Τζόκοβιτς: Παράξενοι οι Ολυμπιακοί χωρίς Ναδάλ & Φέντερερ- Ο Τσιτσιπάς στους υποψήφιους για μετάλλιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξέρει πόσο κοντά είναι στο Golden Slam. Και μπορεί να μην είναι στο Τόκιο ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά εκεί είναι κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, φαβορί για τα μετάλλια, ανάμεσά τους ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τόνισε ο Σέρβος. 

Δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τον Τζόκοβιτς το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι στραμμένα πάνω του τα βλέμματα, σε ό,τι αφορά στο τένις. Αυτό που διεκδικεί όμως στο Τόκιο δεν είναι ένα «απλό» χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο- αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο ποτέ- αλλά ταυτόχρονα το προτελευταίο βήμα για κάτι ιστορικό: το Golden Slam. 

Μέχρι στιγμής, κανένας άνδρας τενίστας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την ίδια χρονιά τα τέσσερα Γκραν Σλαμ και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα το έχει πετύχει μόνο η Στέφι Γκραφ, το 1988. 

«Δεν είμαι σε επαφή με την Στέφι, αλλά αν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της, με χαρά θα τη ρωτούσα πώς το κατάφερε», δήλωσε ο Τζόκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο. 

«Όταν σκεφτόμουν το Golden Slam της, δεν πίστευα ότι θα ήταν εφικτό. Αλλά τώρα φαίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστικό για εμένα. Βέβαια, είναι ένας από τους στόχους και τα όνειρα», συμπλήρωσε ο Σέρβος, που φέτος έχει κατακτήσει το Αυστραλιανό Όπεν, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον. Αν φύγει από το Τόκιο με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του, θα του απομένει η κατάκτηση του US Open για να γράψει ιστορία ως ο πρώτος άνδρας που πετυχαίνει το Golden Slam. 

Σε αυτή την προσπάθεια ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ- που έχουν στο ενεργητικό τους 20 τίτλους σε Γκραν Σλαμ όπως ο ίδιος- δεν θα του σταθούν εμπόδιο. Τόσο ο Ελβετός όσο και ο Ισπανός επέλεξαν να μην μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

«Δεν έχω ζήσει πολλά μεγάλα τουρνουά τα τελευταία 15 χρόνια χωρίς τον Ρότζερ και τον Ράφα. Οπότε αυτό είναι λίγο παράξενο για να είμαι ειλικρινής, γιατί έχω συνηθίσει να βλέπω τουλάχιστον έναν από τους δυο τους», παραδέχθηκε ο Τζόκοβιτς. 

Άλλοι τρεις τενίστες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης επίσης απουσιάζουν από το Τόκιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Σέρβος δεν θα έχει δυνατούς αντιπάλους και το ξέρει. Ανάμεσα σε αυτούς, υπολογίζει και τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο εξάλλου αντιμετώπισε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. 

«Κάποιοι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο είναι εδώ», υπογράμμισε ο Τζόκοβιτς. «Ο Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς, ο Ζβέρεφ, ο Ρούμπλεφ. Αυτοί οι τύποι είναι στις πρώτες 6-7 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και είναι οι μεγαλύτεροι υποψήφιοι για να κερδίσουν μετάλλιο», συμπλήρωσε. 

Το προηγούμενο διάστημα ο Τζόκοβιτς δεν έκρυψε ότι σκεφτόταν να απουσιάσει κι εκείνος από τους Ολυμπιακούς αγώνες, διοργάνωση στην οποία έχει κερδίσει ένα χάλκινο μετάλλιο, το 2008. Τελικά, επικράτησε η επιθυμία του να εκπροσωπήσει τη χώρα του, αλλά και η ευκαιρία να πετύχει κάτι μοναδικό. 

«Είναι το πιο ιδιαίτερο, ιστορικό γεγονός στον αθλητισμό», είπε για τους Ολυμπιακούς αγώνες. «Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου, να είσαι μέρος μιας ομάδας, είναι κάτι που θεωρώ πολύτιμο. Είναι κάτι που με παρακινεί και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ενέργεια για την απόδοσή μου», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από AP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ