Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης: Χάρη στην καλοσύνη μιας γυναίκας, κατέκτησε το χρυσό - «Χάθηκα και μου πλήρωσε το ταξί»

Τζαμαϊκανός ολυμπιονίκης: Χάρη στην καλοσύνη μιας γυναίκας, κατέκτησε το χρυσό - «Χάθηκα και μου πλήρωσε το ταξί» Facebook Twitter
Ο Ολυμπιονίκης παραδέχεται πως χρωστάει το χρυσό του μετάλλιο στην κίνηση αλληλεγγύης μιας γυναίκας - Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΑ
0

Μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά όταν συμβαίνει σε αθλητή λίγο πριν την ολυμπιακή προσπάθειά του, παίρνει άλλη διάσταση σοβαρότητας. 

Την ημέρα του αγώνα, ο Χανσλ Πάρτσμεντ πήρε το λάθος λεωφορείο και αντί για το στάδιο, πήγε στο κέντρο υγρού στίβου του Τόκιο. 


Με τον χρόνο να λιγοστεύει επικίνδυνα και τον ίδιο να μην κρατά χρήματα μαζί του για την κούρσα των ακριβών γιαπωνέζικων ταξί, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είδε μια εθελόντρια, την οποία παρακάλεσε να του δώσει χρήματα. Κι ήταν εκείνη, όπως παραδέχεται ο ίδιος, που τον οδήγησε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα  110 μέτρα με εμπόδια.


«Είδα αυτήν την εθελόντρια και έπρεπε να την... παρακαλέσω. Και πράγματι, μου έδωσε χρήματα για να πάρω ταξί. Και κάπως έτσι, κατάφερα να φτάσω στην πίστα του σταδίου και με αρκετό χρόνο για να κάνω προθέρμανση και να προετοιμασθώ» αναφέρει ο ίδιος σε βίντεο που κατέγραψε κατά τη διάρκεια των Αγώνων και έγινε viral. 

Η ιστορία είναι γνωστή: Ο Πάρτσμεντ τερμάτισε στη δεύτερη θέση μετά τον Αμερικανό Χόλογουέι στον ημιτελικό της 4ης Αυγούστου και προκρίθηκε στον τελικό όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο περνώντας για ένα εικοστό του δευτερολέπτου τον Αμερικανό. 

«Ησουν καθοριστικός παράγοντας για την συμμετοχή μου στον τελικό εκείνη την ημέρα» είπε απευθυνόμενος στην Τριγιάνα, την οποία αναζήτησε και εντόπισε, επιστρέφοντάς της τα χρήματα και φωτογραφιζόμενος μαζί της, ασφαλώς με το χρυσό μετάλλιο. 


Την Τριγιάνα, ωστόσο, θέλησε να τιμήσει και ο υπουργός Τουρισμού, Έντμουντ Μπάρτλετ, προσκαλώντας τη στη Τζαμάικα. «Είναι ανιδιοτελές ό,τι έκανε. Κανείς δεν ξέρει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν ο Πάρτσεμεντ αργούσε να φτάσει στο στάδιο» ανέφερε ο υπουργός. 

Η νίκη του Πάρτσμεντ διασφάλισε στη Τζαμάικα ένα από τα τέσσερα χρυσά της μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ