Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσιτσιπάς: Πλουσιότερος σχεδόν κατά 1,5 εκατ. ευρώ το 2020

Τσιτσιπάς: Πλουσιότερος σχεδόν κατά 1,5 εκατ. ευρώ το 2020 Facebook Twitter
EPA
0

Πλουσιότερος περίπου κατά 1,5 εκατ. ευρώ από την παρουσία του στα μεγάλα τουρνουά έγινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέσα στο 2020. 

Παρότι η χρονιά σημαδεύτηκε από τις ακυρώσεις λόγω της πανδημίας κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκόμισε κέρδη (prize money) ύψους 1,45 εκατ. ευρώ έχοντας βεβαίως ως αποκορύφωμα την παρουσία του στον ημιτελικό του πρόσφατου Roland Garros, τον τίτλο στο ATP της Μασσαλίας και δύο τελικούς στα ATP του Ντουμπάι και του Αμβούργου.

Στα χρήματα αυτά δεν υπολογίζονται τα έσοδα από διαφημίσεις και χορηγίες. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε έσοδα ύψους 5,047 εκατ. ευρώ, ο Ντομινίκ Τιμ έσοδα 4,356 εκατ. ευρώ, ο Ράφα Ναδάλ 2,792 εκατ. ευρώ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ 2,332 ευρώ με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση. 

Στο ανανεωμένο το νέο TOP 10 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών, με δύο τενίστες να πραγματοποιούν την παρθενική τους παρουσία στην πρώτη δεκάδα της ATP Rankings. Πρόκειται για τον ημιφιναλίστ του Γαλλικού Όπεν, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και τον quarterfinalst, Αντρέι Ρούμπλεφ που εξαργύρωσαν τα εντυπωσιακά τους αποτελέσματα στη σύντομη χωμάτινη σεζόν και ντεμπουτάρουν στο Top10.

Ο 28χρονος Αργεντινός, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο8 της κατάταξης ενώ ο 22χρονος Ρώσος, από το Νο12 που ξεκίνησε το Roland Garros, πλέον βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας. Εκτός δεκάδας οι Γκάελ Μονφίς και Ρομπέρτο Μπαουτιστα Αγκουτ.

Επιστροφή στην πεντάδα και για τον Στέφανο Τσιτσιπά που ήταν από τους πρωταγωνιστές του τρίτου και τελευταίου Grand Slam της σεζόν, πραγματοποιώντας την παρθενική του συμμετοχή σε ημιτελική φάση Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης έχοντας διαφορά μόλις 35 βαθμών από τον έκτο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Με πληροφορίες από tennis24/gazzetta.gr

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ