Τόκιο: Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό

Τόκιο: Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού σε αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε αθλητές καταγράφηκαν στο Ολυμπιακό χωριό στο Τόκιο, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων

Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές της Ν. Αφρικής, τους Ταμπίσο Μονιάνε και Καμοχέλο Μαχλάτσι. Θετικός στον ιό βρέθηκε και ο αναλυτής βίντεο της ποδοσφαιρικής ομάδας, Μάριο Μάσα. Όλοι τους έχουν μπει σε καραντίνα και έγιναν νέα τεστ στα μέλη της αποστολής. 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας ακόμη αθλητής σήμερα, Κυριακή, ο οποίος δεν διαμένει στο Ολυμπιακό χωριό. Αλλά και ο προπονητής της ομάδας ράγκμπι της Ν. Αφρικής, Νιλ Πάουελ, βρέθηκε θετικός κατά την άφιξη στην Ιαπωνία, σήμερα. Έχει μπει σε καραντίνα στην πόλη Καγκασίμο, όπου θα προπονείται η ομάδα του μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο. 

Συνολικά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες, ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι. Χθες, Σάββατο, είχαν ανακοινώσει 15 κρούσματα. 

Παρόλα αυτά, ο Κριστόφ Ντουμπί, εκτελεστικός διευθυντής των Ολυμπιακών αγώνων, επέμεινε ότι ο κίνδυνος διασποράς είναι ελάχιστος. «Ο συγχρωτισμός είναι πολύ περιορισμένος. Κρατάμε τον κίνδυνο σε ένα απολύτως ελάχιστο επίπεδο. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι η μετάδοση μεταξύ διάφορων ομάδων είναι σχεδόν αδύνατος», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Στο μεταξύ, στο Τόκιο ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 1.000 μολύνσεις τις τελευταίες πέντε ημέρες, ενώ η αυλαία των Ολυμπιακών αγώνων ανοίγει στις 23 Ιουλίου. 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM