Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο και εν μέσω ανησυχίας για τα κρούσματα κορωνοϊού, έχει «φουντώσει» μια άλλη συζήτηση για τη διοργάνωση: «αντέχουν» το σεξ τα κρεβάτια στο Χωριό των αθλητών;

 

Οι διοργανωτές είχαν ήδη ανακοινώσει ότι οι αθλητές θα κοιμούνται σε κρεβάτια από ανακυκλωμένο χαρτόνι, πάνω σε στρώματα από πολυαιθυλένιο, υλικά που θα επαναχρησιμοποιηθούν για την κατασκευή άλλων προϊόντων, όταν πέσει η «αυλαία» στο Τόκιο. 

 

Η Airweave, που έχει κατασκευάσει τα κρεβάτια ανακοίνωσε ότι μπορούν να αντέξουν περίπου 200 κιλά. Όμως, υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα κρεβάτια κατασκευάστηκαν από χαρτόνι προκειμένου να καταρρέουν υπό το βάρος δύο ατόμων, με στόχο να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις εν μέσω πανδημίας. 

 

Ανάλογη ανάρτηση έκανε και ο Πολ Τσελίμο, Αμερικανός Ολυμπιονίκης στις μεγάλες αποστάσεις, στην οποία ανέφερε ότι τα κρεβάτια είναι από χαρτόνι προκειμένου να αποφευχθούν οι «στενές επαφές» των αθλητών. 

 

 

Όμως ο Ρις ΜακΚλίναγκαν, Ιρλανδός αθλητής της γυμναστικής, αποφάσισε να καταρρίψει τον «μύθο» ότι τα κρεβάτια δεν αντέχουν έντονη δραστηριότητα. Ο αθλητής ανέβηκε πάνω σε ένα κρεβάτι στο Ολυμπιακό χωριό και άρχισε να χοροπηδάει. 

 

 

«Τα κρεβάτια υποτίθεται ότι είναι “αντί-σεξ”… Ναι, είναι φτιαγμένα από χαρτόνι και προφανώς υποτίθεται ότι σπάνε με όποιες ξαφνικές κινήσεις… Είναι ψέμα! Fake news», λέει ο ΜακΚλίναγκαν στο βίντεο, ενώ χοροπηδάει. 

 

Το βίντεο αυτό αναδημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό των Ολυμπιακών αγώνων στο Twitter, με ευχαριστίες προς τον Ιρλανδό αθλητή. «Τα κρεβάτια είναι ανθεκτικά», επεσήμανε ακόμη η ανάρτηση αυτή. 

 

 

Πέρα από το ερώτημα για το αν αντέχουν ή όχι τα κρεβάτια, οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι θα μοιράσουν περίπου 150.000 προφυλακτικά στους μετέχοντες στους Ολυμπιακούς αγώνες- πρακτική που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες. 

 

Όμως, η οδηγία προς τους αθλητές είναι να πάρουν τα προφυλακτικά μαζί τους επιστρέφοντας στην πατρίδα τους και να μην τα χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό εντός του Ολυμπιακού χωριού. 

 

Με πληροφορίες από Reuters