ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τόκιο 2020: Η εθνική Γερμανίας αποχώρησε από φιλικό λόγω ρατσιστικής επίθεσης σε παίκτη

Τόκιο 2020: Η εθνική Γερμανίας αποχώρησε από φιλικό λόγω ρατσιστικής επίθεσης σε παίκτη Facebook Twitter
Ο 23χρονος της Χέρτα Βερολίνου φέρεται να δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Ονδούρας - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Η ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας αποχώρησε από το γήπεδο κατά τη διάρκεια φιλικού αγώνα με την Ονδούρα, μετά από ρατσιστική επίθεση στον Τζόρνταν Τορουναρίγκα. 

Ο αγώνας που παιζόταν κεκλεισμένων των θυρών σε τρεις περιόδους τριάντα λεπτών, δεν τελείωσε και έληξε 1-1. 


Ο 23χρονος αμυντικός της Χέρτα Βερολίνου ο οποίος είχε δεχτεί ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Σάλκε που φώναζαν ήχους πιθήκων πέρυσι τον Φεβρουάριο, φέρεται να έγινε εκ νέου θύμα λεκτικής επίθεσης από παίκτη της αντίπαλης ομάδας στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης. 


«Το παιχνίδι έληξε πέντε λεπτά νωρίτερα, με το σκορ στο 1-1. Οι παίκτες της Γερμανίας εγκατέλειψαν το γήπεδο όταν ο Τζόρνταν Τορουναρίγκα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση» αναφέρεται στο tweet της Εθνικής Γερμανίας στον επίσημο λογαριασμό της, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Στέφαν Κουντς (ο οποίος έπαιξε για την «Νατιονάλμανσαφτ» 25 φορές από το 1993 έως το 1997) «όταν ένας από τους παίκτες γίνονται θύματα ρατσισμού, το να συνεχίσουμε το παιχνίδι δεν είναι επιλογή». 

Πάντως, σύμφωνα με το μήνυμα της Εθνικής Ονδούρας στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter «επρόκειτο για παρεξήγηση». 


Με πληροφορίες από BBC
 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ