Τόκιο 2020: Χωρίς φιλάθλους από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί αγώνες

Τόκιο 2020: Χωρίς φιλάθλους από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί αγώνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Χωρίς θεατές από το εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες διοργανωτές.

 

Η απόφαση ανακοινώθηκε έπειτα από τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη ΔΟΕ, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, την τοπική κυβέρνηση του Τόκιο, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.

 

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τόσο για τους μετέχοντες όσο και για τους Ιάπωνες φιλάθλους.

 

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων που ζουν στο εξωτερικό «δεν θα μπορέσουν να μπουν στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες».

 

Περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια φέρεται να έχουν πωληθεί σε φιλάθλους εκτός Ιαπωνίας. Οι διοργανωτές έχουν δεσμευθεί για την επιστροφή χρημάτων, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές εισιτηρίων, που διαχειρίζονται τις πωλήσεις εκτός χώρας. Οι συγκεκριμένοι χρεώνουν έως και 20% πάνω από την τιμή του εισιτηρίου και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το ποσό θα επιστραφεί.

 

«Εμείς θα μπορούσαμε να περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε, αλλά όχι οι θεατές», δήλωσε η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020. «Πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαμονή και τις πτήσεις. Έτσι έπρεπε να αποφασίσουμε νωρίτερα, διαφορετικά θα τους προκαλούσαμε μεγάλη ταλαιπωρία», συμπλήρωσε.

 


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση. «Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που μπορεί να απαιτούν θυσίες από όλους», πρόσθεσε.

 

«Μοιραζόμαστε την απογοήτευση των φαν των Ολυμπιακών αγώνων από όλο τον κόσμο και βεβαίως των φίλων και συγγενών των αθλητών που σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Για αυτό λυπάμαι πραγματικά», συμπλήρωσε ο Μπαχ.

 

Περίπου 4,45 εκατομμύρια εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων έχουν πωληθεί στην Ιαπωνία. Τον επόμενο μήνα οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν πόσοι θεατές θα μπορούν να μπουν σε κάθε ολυμπιακή εγκατάσταση.

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί αγώνες, στις 24 Αυγούστου.

 

Το βάρος από την απώλεια των εισιτηρίων πέφτει στην Ιαπωνία. Ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής ανέμενε έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων από τα εισιτήρια. Η όποια «τρύπα» προκύψει θα πρέπει να καλυφθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση.

 

Επίσημα, η Ιαπωνία δαπανά 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εκτιμάται όμως ότι το πραγματικό κόστος τους μπορεί να είναι έως και διπλάσιο. Εκτός από 6,7 δισεκατομμύρια, τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από τα δημόσια ταμεία.

 

Με πληροφορίες από AP, BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM