Τόκιο 2020: Χωρίς φιλάθλους από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί αγώνες

Τόκιο 2020: Χωρίς φιλάθλους από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί αγώνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Χωρίς θεατές από το εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες διοργανωτές.

 

Η απόφαση ανακοινώθηκε έπειτα από τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη ΔΟΕ, την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, την τοπική κυβέρνηση του Τόκιο, τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή και την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.

 

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τόσο για τους μετέχοντες όσο και για τους Ιάπωνες φιλάθλους.

 

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων που ζουν στο εξωτερικό «δεν θα μπορέσουν να μπουν στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες».

 

Περίπου ένα εκατομμύριο εισιτήρια φέρεται να έχουν πωληθεί σε φιλάθλους εκτός Ιαπωνίας. Οι διοργανωτές έχουν δεσμευθεί για την επιστροφή χρημάτων, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές εισιτηρίων, που διαχειρίζονται τις πωλήσεις εκτός χώρας. Οι συγκεκριμένοι χρεώνουν έως και 20% πάνω από την τιμή του εισιτηρίου και δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το ποσό θα επιστραφεί.

 

«Εμείς θα μπορούσαμε να περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε, αλλά όχι οι θεατές», δήλωσε η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Τόκιο 2020. «Πρέπει να εξασφαλίσουν τη διαμονή και τις πτήσεις. Έτσι έπρεπε να αποφασίσουμε νωρίτερα, διαφορετικά θα τους προκαλούσαμε μεγάλη ταλαιπωρία», συμπλήρωσε.

 


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έκανε λόγο για δύσκολη απόφαση. «Πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που μπορεί να απαιτούν θυσίες από όλους», πρόσθεσε.

 

«Μοιραζόμαστε την απογοήτευση των φαν των Ολυμπιακών αγώνων από όλο τον κόσμο και βεβαίως των φίλων και συγγενών των αθλητών που σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση. Για αυτό λυπάμαι πραγματικά», συμπλήρωσε ο Μπαχ.

 

Περίπου 4,45 εκατομμύρια εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων έχουν πωληθεί στην Ιαπωνία. Τον επόμενο μήνα οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν πόσοι θεατές θα μπορούν να μπουν σε κάθε ολυμπιακή εγκατάσταση.

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί αγώνες, στις 24 Αυγούστου.

 

Το βάρος από την απώλεια των εισιτηρίων πέφτει στην Ιαπωνία. Ο προϋπολογισμός της οργανωτικής επιτροπής ανέμενε έσοδα 800 εκατομμυρίων δολαρίων από τα εισιτήρια. Η όποια «τρύπα» προκύψει θα πρέπει να καλυφθεί από την ιαπωνική κυβέρνηση.

 

Επίσημα, η Ιαπωνία δαπανά 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εκτιμάται όμως ότι το πραγματικό κόστος τους μπορεί να είναι έως και διπλάσιο. Εκτός από 6,7 δισεκατομμύρια, τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από τα δημόσια ταμεία.

 

Με πληροφορίες από AP, BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM