Τόκιο 2020: Αντικαθιστούν χρυσό μετάλλιο Ολυμπιονίκη - Το δάγκωσε δήμαρχος και το χάλασε [ΒΙΝΤΕΟ]

Τόκιο 2020: Αντικαθιστούν χρυσό μετάλλιο Ολυμπιονίκη - Το δάγκωσε δήμαρχος και το χάλασε [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Twitter
0

Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 ανακοίνωσαν ότι θα αντικαταστήσουν το χρυσό μετάλλιο, μέλους της ιαπωνικής ομάδας σόφτμπολ.

Ο λόγος είναι ότι κατά τη διάρκεια τελετής για το καλωσόρισμα της αθλήτριας, ο δήμαρχος της γενέτειράς της για να ποζάρει για τους φωτογράφους, το δάγκωσε με το αποτέλεσμα να το χαλάσει.

Μετά τη σφoδρή επίθεση στα social media για την κίνηση αυτή οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 είπαν ότι θα αντικαταστήσουν το μετάλλιο.

«Με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και σύμφωνα με τη δική της πρόθεση, το μετάλλιο της Goto πρόκειται τώρα να αντικατασταθεί από ένα νέο», δήλωσαν οι διοργανωτές του Τόκιο 2020, προσθέτοντας ότι η ΔΟΕ θα αναλάβει το κόστος.

Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα σε γιορτή για να τιμήσουν το επίτευγμα της Miu Goto στους Αγώνες του Τόκιο 2020. Εκεί ο Takashi Kawamura, δήμαρχος της πόλης της Ναγκόγια στην κεντρική Ιαπωνία, κατέβασε τη μάσκα του και του έβαλε το χρυσό μετάλλιο στα δόντια του.

Ο δήμαρχος δέχτηκε ένα σφοδρό κύμα κριτικής στα social media κυρίως για την αδιαφορία του στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού ενώ κατηγορήθηκε ότι έδειξε έλλειψη σεβασμού για το κατόρθωμά της αθλήτριας.

Υπήρξε ακόμη και μια σπάνια επίπληξη από την Toyota Motor Corp, η οποία κατέχει την ομάδα softball Red Terriers στην οποία παίζει η Goto. 

Ούτε η αθλήτρια ούτε ο δήμαρχος σχολίασαν σχετικά.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος δήμαρχος ποζάρει δαγκώνοντας μετάλλιο.

Το 2012, όταν βραβεύτηκε από τον αρχηγό της κυβέρνησης της Πόλης του Μεξικό, Marcelo Ebrard, με το διακεκριμένο μετάλλιο προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο παλάτι του δημαρχείου, είχε επίσης δαγκώσει το μετάλλιο ποζάροντας για τους φωτογράφους.

Ειδοποιός διαφορά: εκείνο το μετάλλιο δεν ήταν Χρυσό.

Με πληροφορίες του Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ