Τιμώρησαν χρυσό ολυμπιονίκη λόγω Πούτιν – 9μηνος αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις κολύμβησης

Τιμώρησαν χρυσό ολυμπιονίκη λόγω Πούτιν – 9μηνος αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις κολύμβησης Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ποινή αποκλεισμού εννέα μηνών επέβαλε η Διεθνής Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) στον Ρώσο χρυσό ολυμπιονίκη της κολύμβησης Εβγκένι Ρίλοφ, ο οποίος έδωσε το παρών σε συγκέντρωση στήριξης του Βλαντίμιρ Πούτιν και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Προ μηνός ο Ρίλοφ είχε κάνει επίσημη εμφάνιση με το γράμμα «Ζ» στο στήθος του, ένα σύμβολο στήριξης της εισβολή της Ρωσίας στη γείτονα χώρα, γεγονός που είχε οδήγησε την Speedo στο να διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της η FINA επεσήμανε πως αποφασίστηκε η απαγόρευση συμμετοχής «μετά την παρουσία του Ρίλοφ σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο στάδιο Λουζνίκι στη Μόσχα». 

«Αποκλείεται από όλους τους αγώνες και τις δραστηριότητες που διοργανώνει ή εγκρίνει η FINA, συμπεριλαμβανομένων όλων των διεθνών αγώνων του Παγκόσμιου Ημερολογίου Υγρού Στίβου της FINA, για περίοδο εννέα μηνών» αναφέρθηκε. 

Η απόφαση για τον Ρίλοφ είναι, μάλλον, συμβολική καθώς έχει ήδη αποφασιστεί η επέκταση αποκλεισμού των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις για το 2022.

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ