Τι συμβαίνει όταν ένας αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό

Τι συμβαίνει όταν ένας αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ EPA
0

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο «δοκιμάζονται», καθώς δεν είναι λίγα τα θετικά κρούσματα που έχουν εντοπιστεί λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων.

Τι συμβαίνει όταν ένας αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό; 

Σύμφωνα με την Washingtonpost, σε περίπτωση που ένας αθλητής βρεθεί θετικός, τότε  δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στους Αγώνες. Θα πρέπει να εισέλθει άμεσα σε καραντίνα, ενώ η χρονική διάρκεια της απομόνωσης καθορίζεται από τις υγειονομικές αρχές της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Επισημαίνεται ότι ο εμβολιασμός των αθλητών δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προφέρει μεν εγκαταστάσεις για όποιο μέλος των αποστολών επιθυμεί να εμβολιαστεί, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό.

Οι αθλητές πάντως είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν υπό ένα αυστηρό πλαίσιο μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως συμβαίνει με όλους όσους συμμετέχουν στους αγώνες του Τόκιο, είναι απαραίτητο να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή, να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να λαμβάνουν όλα τα συνήθη μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού- όπως συχνό πλύσιμο χεριών - συν ορισμένα μέτρα για συγκεκριμένα αθλήματα , όπως να μην πανηγυρίζουν με τους συναδέλφους τους.

Οι αθλητές ουσιαστικά επιτρέπεται να αφήνουν τα καταλύματά τους μόνο για να πάνε στους επίσημους χώρους διεξαγωγής των αγώνων και απαγορεύεται η χρήση δημόσιων συγκοινωνιών. Αυτό σημαίνει ότι εξωτερικές δραστηριότητες όπως επίσκεψη στα αξιοθέατα, τα μπαρ, εστιατόρια ή κλαμπ και η επαφή με τους αθλητές που μένουν σε άλλα σημεία στο Ολυμπιακό Χωριό δεν επιτρέπονται.

 Οι αθλητές που παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά από συνέπειες που περιλαμβάνουν ακόμα και τον αποκλεισμό από τους αγώνες αλλά και χρηματικές ποινές.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ