Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια Βάσω Μπεσκάκη

Θλίψη στο μπάσκετ: Πέθανε η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια Βάσω Μπεσκάκη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Θλίψη στο χώρο του μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο της Βασιλικής Μπεσκάκη, σε ηλικία 46 ετών και μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια, η Μπεσκάκη ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ, ενώ είχε 35 παρουσίες με την εθνική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες της ως στέλεχος της ομοσπονδίας.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Η τελευταία μάχη ήταν σύντομη. Ηταν και άνιση, ακόμα και για μια τόσο δυνατή και μαχητική παρουσία. Η Βάσω Μπεσκάκη δεν είναι πια κοντά μας. Εφυγε από τη ζωή στα 46 της χρόνια, νικημένη από την ασθένεια που της επιτέθηκε και την ταλαιπώρησε. Είναι μια ημέρα μεγάλης θλίψης για τον χώρου του ελληνικού μπάσκετ και για όλους εμάς στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Κυρίως όμως είναι μια τεράστια απώλεια για τους δικούς της ανθρώπους, τη μητέρα της Φωτεινή, την αδελφή της Αθηνά και τους άλλους συγγενείς της.

Η Βάσω έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία ως αθλήτρια. Ηταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ ενώ πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές στην ομάδα γυναικών. Το τέλος της αθλητικής της καριέρας όμως δεν την απομάκρυνε από το λατρεμένο της μπάσκετ.

Έγινε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ, στο γραφείο των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα. Κερδίζοντας και συνεχώς ό,τι διεκδικούσε, με την επιθυμία της, τις ικανότητές της και το χαμόγελό της.

Η Βάσω έφυγε πρόωρα και θα λείψει από πολλούς. Τα συλλυπητήρια στους οικείους της, δύσκολα μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Θα θυμόμαστε πάντα το ανήσυχο πνεύμα της, την όρεξη για ζωή, το πλατύ της χαμόγελο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM
Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM