Τένις: Τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του Γουίμπλεντον

Τένις: Τεράστια αύξηση στα χρηματικά έπαθλα του Γουίμπλεντον Facebook Twitter
EPA
0

Κατακόρυφη αύξηση των ήδη τεράστιων χρηματικών επάθλων στο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι της αθλητικής διοργάνωσης. 

Έτσι, εκτός από το τρόπαιο, οι φετινοί νικητές θα λάβουν χρηματικές αμοιβές αυξημένες κατά 11,8% σε σύγκριση με τα περσινά βραβεία. 

Συνολικά, οι παίκτες της διοργάνωσης θα μοιραστούν 49,4 εκατομμύρια δολάρια και οι πρωταθλητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αυξημένα κατά 116.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρώτη θέση στους άνδρες και στις γυναίκες θα επιβραβευτεί με αμοιβή 2,73 εκατομμυρίων λιρών. 

Το πασίγνωστο τουρνουά είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα αντισφαίρισης και, παραδοσιακά, ξεκινάει στο τέλος Ιουνίου και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο.

Το τουρνουά φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Club στο Γουίμπλεντον της Αγγλίας και είναι ένα από τα 4 Γκραν Σλαμ.

Στον νικητή του απλού ανδρών απονέμεται το κλασικό ασημένιο κύπελλο, όπως εκείνο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1887 και φέρει την επιγραφή «All England Lawn Tennis Club Single Handed Championship of the World».

Στη νικήτρια του απλού γυναικών απονέμεται ο ασημένιος δίσκος Venus Rosewater Dish, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1886.

Τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές καθιερώθηκαν το 1968, όταν επιτράπηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή επαγγελματιών στους αγώνες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ